Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Νέα σκληρή απειλή Κιμ στις ΗΠΑ- Συναγερμός στη Ν. Κορέα για τη ραδιενέργεια
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα σκληρή απειλή Κιμ στις ΗΠΑ- Συναγερμός στη Ν. Κορέα για τη ραδιενέργεια

Μετά την ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να προχωρήσουν στην επιβολή νέων κυρώσεων εις βάρος της Βόρειας Κορέας, ο Κιμ περνά στην αντεπίθεση. Όπως είπε ο εκπρόσωπος της Πιονγιάνγκ σε σύνοδο του ΟΗΕ για τους αφοπλισμούς «η Βόρεια Κορέα θα κάνει τις ΗΠΑ να υποφέρουν τον μεγαλύτερο πόνο». Μάλιστα διεμήνυσε ότι θα […]

23-7195618347404

Μετά την ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να προχωρήσουν στην επιβολή νέων κυρώσεων εις βάρος της Βόρειας Κορέας, ο Κιμ περνά στην αντεπίθεση.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος της Πιονγιάνγκ σε σύνοδο του ΟΗΕ για τους αφοπλισμούς «η Βόρεια Κορέα θα κάνει τις ΗΠΑ να υποφέρουν τον μεγαλύτερο πόνο».

Μάλιστα διεμήνυσε ότι θα συνεχίσει και θα εντείνει τα προγράμματά της για την απόκτηση πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων, αψηφώντας νέες κυρώσεις.

«Η υιοθέτηση άλλης μιας παράνομης και καταχθόνιας “απόφασης για κυρώσεις” που καθοδηγήθηκε από τις ΗΠΑ επιτρέπει στη Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας να επαληθεύσει ότι ο δρόμος τον οποίο έχει επιλέξει να πάρει είναι ο απολύτως σωστός», αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας την οποία μετέδωσε το βορειοκορεάτικο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

«Η Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας θα διπλασιάσει τις προσπάθειές της για να αυξήσει τη δύναμή της προκειμένου να προστατεύσει την εθνική κυριαρχία της χώρας και το δικαίωμά της να υπάρχει», προστίθεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Την ίδια ώρα, η Νότια Κορέα ανακοίνωσε ότι εντόπισε ίχνη ραδιενεργού αερίου ξένον από την τελευταία πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα, χωρίς ωστόσο, να μπορεί να επιβεβαιώσει αν επρόκειτο για δοκιμή βόμβας υδρογόνου, όπως ισχυρίστηκε η Πιονγιάνγκ.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες στη Νότια Κορέα, ένας εντοπιστής εδάφους αερίου ξένον, ανίχνευσε στα βορειοανατολικά της χώρας, ίχνη από το ισότοπο ξένον-133 σε εννέα περιπτώσεις.

Ένας κινούμενος εντοπιστής, εντόπισε ίχνη του ισοτόπου στα ανοιχτά της ανατολικής ακτής της χώρας, αυξημένα κατά τέσσερις φορές. «Ήταν δύσκολο να εντοπιστεί η ισχύς της πυρηνικής δοκιμής από τις ποσότητες ξένον που εντοπίστηκαν, αλλά μπορούμε να πούμε ότι αυτό προήλθε από την Βόρεια Κορέα»,  ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αρμόδιας επιτροπής στην Σεούλ.

Ωστόσο, οι επιστήμονες δεν μπορούν να προσδιορίσουν το είδος της πυρηνικής δοκιμής που πραγματοποιήθηκε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις