Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Εισέβαλε στην Εφορία Σύρου με κουζινομάχαιρο
ΕΛΛΑΔΑ

Εισέβαλε στην Εφορία Σύρου με κουζινομάχαιρο

του Πέτρου Καρσιώτη Μεγάλη αναστάτωση επεκράτησε το πρωί της Τετάρτης στα γραφεία της Εφορίας Σύρου, όταν πέρασε την πόρτα ένας φορολογούμενος, που, όπως απεδείχθη, είχε μαζί του μαχαίρι. Στην αρχή συζήτησε με την αρμόδια υπάλληλο το πρόβλημά του, αλλά από όσα άκουσε εκνευρίστηκε, με αποτέλεσμα να βγάλει το κουζινομάχαιρο και να το αφήσει πάνω στο […]

2

του Πέτρου Καρσιώτη

Μεγάλη αναστάτωση επεκράτησε το πρωί της Τετάρτης στα γραφεία της Εφορίας Σύρου, όταν πέρασε την πόρτα ένας φορολογούμενος, που, όπως απεδείχθη, είχε μαζί του μαχαίρι. Στην αρχή συζήτησε με την αρμόδια υπάλληλο το πρόβλημά του, αλλά από όσα άκουσε εκνευρίστηκε, με αποτέλεσμα να βγάλει το κουζινομάχαιρο και να το αφήσει πάνω στο γραφείο της έντρομης υπαλλήλου. Οι υπόλοιποι υπάλληλοι έτρεξαν να προστατεύσουν την συνάδελφό τους, ενώ άλλοι ειδοποίησαν την αστυνομία. Έφτασε επί τόπου η ομάδα ΔΙΑΣ, οι αστυνομικοί της οποίας του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στο Τμήμα.

Οι υπάλληλοι δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν τη δίωξή του

Εκεί έφθασαν και οι υπάλληλοι της Εφορίας, οι οποίοι δήλωσαν στους αστυνομικούς ότι δεν επιθυμούν τη δίωξή του, καθώς πρόκειται για άνδρα που έχει γενικά μια προβληματική συμπεριφορά. Έτσι οι αστυνομικοί αυτεπάγγελτα σχημάτισαν σε βάρος του δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης και τον παρέπεμψαν στον εισαγγελέα. Ωστόσο, το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά απογοητευμένων και ανήμπορων πολιτών, οι οποίοι φτάνουν σε απόγνωση, καθώς δεν μπορούν εξοφλήσουν τις οφειλές τους προς το δημόσιο.

 Γυαλιά-καρφιά στη ΔΟΥ Χανίων

Στις 3 Αυγούστου, γυαλιά-καρφιά τα έκανε μέσα στην Εφορία Χανίων μια γυναίκα, η οποία όρμησε σε έξαλλη κατάσταση, διαμαρτυρόμενη για κατάσχεση ποσού από τον τραπεζικό της λογαριασμό λόγω χρεών. Σύμφωνα με τις καταγγελίες των εμβρόντητων υπαλλήλων, προ καιρού τους είχε «επισκεφθεί» κρατώντας στα χέρια έναν μπαλτά, ενώ τη συγκεκριμένη ημέρα όρμησε σαν «ταύρος εν υαλοπωλείω» και ανέβηκε στον πρώτο όροφο της ΔΟΥ Χανίων.

Εκεί με κραυγές ζήτησε εξηγήσεις για το πρόβλημά της, ενώ σύμφωνα με την εκπρόσωπο των εργαζομένων και αναπληρώτρια διευθύντρια Ι. Μπαχουντάκη κάποια στιγμή ξεκίνησε να σπάει μηχανήματα μηχανογράφησης που βρίσκονταν πάνω σε γραφεία. Ένα θραύσμα πλαστικού τραυμάτισε στο μάτι έναν υπάλληλο, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπου στα Επείγοντα οι γιατροί του τοποθέτησαν ράμματα. Η γυναίκα συνελήφθη, οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα, ενώ από πλευράς του συλλόγου εργαζομένων κατατίθεται μήνυση σε βάρος της για το περιστατικό, τις φθορές στον εξοπλισμό και τον τραυματισμό του υπαλλήλου. Αμέσως μετά οι υπάλληλοι αποφάσισαν το κλείσιμο της ΔΟΥ Χανίων για το υπόλοιπο του ωραρίου και με απόφαση τους η ΔΟΥ «κατέβασε τα ρολά» για μία ημέρα.

Οι εφοριακοί ζητούν μέτρα προστασία

Αυτό, όπως δήλωσαν, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους κινδύνους, που διατρέχουν οι υπάλληλοι, δεδομένου, όπως ανέφερε η κα Μπαχουντάκη, ότι δεν γνωρίζουν πλέον τις προθέσεις όσων επισκέπτονται τα γραφεία. Ζήτησε μάλιστα να ληφθούν μέτρα προστασίας των υπαλλήλων στις ΔΥΟ, οι οποίοι δηλώνουν ότι οι ίδιοι μόνο τις διατάξεις εφαρμόζουν, δεν είναι εκείνοι που νομοθετούν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις