Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / “Ώρα μηδέν”: Φτάνει πιο “άγριος” στη Φλόριντα ο τυφώνας!
ΚΟΣΜΟΣ

“Ώρα μηδέν”: Φτάνει πιο “άγριος” στη Φλόριντα ο τυφώνας!

Ο κυκλώνας Ίρμα είναι ένα βήμα πριν τη Φλόριντα. Η εικόνα για το μέγεθός μόνο τρόμο προκαλεί καθώς σε αντιπαραβολή με τον χάρτη της Ευρώπης καλύπτει ολόκληρα τα Βαλκάνια. Οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι ο τυφώνας αναβαθμίστηκε στην «κατηγορία 4» και με αυτή την ένταση αναμένεται να χτυπήσει τις ακτές της Φλόριντα. Οι άνεμοι ξεπερνούν σε ταχύτητα τα […]

nintchdbpict000351288917

Ο κυκλώνας Ίρμα είναι ένα βήμα πριν τη Φλόριντα.

Η εικόνα για το μέγεθός μόνο τρόμο προκαλεί καθώς σε αντιπαραβολή με τον χάρτη της Ευρώπης καλύπτει ολόκληρα τα Βαλκάνια.

Οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι ο τυφώνας αναβαθμίστηκε στην «κατηγορία 4» και με αυτή την ένταση αναμένεται να χτυπήσει τις ακτές της Φλόριντα. Οι άνεμοι ξεπερνούν σε ταχύτητα τα 210 χλμ/ώρα.

Το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Η ταχύτητα του κυκλώνα είναι περίπου 210 χλμ/ώρα. Ο Ίρμα αναμένεται να ενισχυθεί λίγο περισσότερο όσο πλησιάζει τα Στενά της Φλόριντα και θα παραμείνει ισχυρός κυκλώνας όσο πλησιάζει τα νησιά Φλόριντα Κις και τη δυτική ακτή της Φλόριντα».

lead_960

Τα μεσάνυχτα ο κυκλώνας βρισκόταν 145 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Κι Γουέστ και κινούνταν με ταχύτητα 193 χιλιομέτρων την ώρα.

Ο Ίρμα που άφησε τουλάχιστον 22 νεκρούς στην Καραϊβική, θεωρείται ότι μπορεί να απειλήσει ζωές στη Φλόριντα και να προκαλέσει φυσική καταστροφή δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ισχυροί άνεμοι έχουν ήδη ξεκινήσει εδώ και ώρες να πλήττουν το Κι Γουέστ.

Η στάθμη των υδάτων έχει ανέβει τουλάχιστον 50 εκ. πάνω από το κανονικό.

hurricane-irma-florida-interstate-3-ap-jt-170909_12x5_992

Στο Μαϊάμι έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας μέχρι τις 19.00. Περίπου 280.000 καταναλωτές στην Φλόριντα δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, ανακοίνωσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες. Οι 29.000 από αυτούς βρίσκονται στα νησιά Κις.

Σε επιφυλακή για τον κυκλώνα έχουν τεθεί ακόμα το μεγαλύτερο μέρος της Τζόρτζια, ανάμεσα τους και η Ατλάντα.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις