Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Νοεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Τα καλύτερα βότανα για την καταπολέμηση του στρες
ΥΓΕΙΑ

Τα καλύτερα βότανα για την καταπολέμηση του στρες

Το άγχος είναι αναπόφευκτο κομμάτι της σύγχρονης ζωής και σε πολλές περιπτώσεις έχει βλαβερές συνέπειες για την υγεία. Οι πιο συνηθισμένες εκδηλώσεις του άγχους περιλαμβάνουν ταχυκαρδίες, εξάντληση, αϋπνία, ημικρανίες και γαστρεντερικές διαταραχές. Σύμφωνα μάλιστα με πρόσφατες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι το 13% των νέων στις μέρες μας, εκδηλώνει το άγχος με αυτοτραυματισμούς. Εκτός από […]

rofima-640x512

Το άγχος είναι αναπόφευκτο κομμάτι της σύγχρονης ζωής και σε πολλές περιπτώσεις έχει βλαβερές συνέπειες για την υγεία. Οι πιο συνηθισμένες εκδηλώσεις του άγχους περιλαμβάνουν ταχυκαρδίες, εξάντληση, αϋπνία, ημικρανίες και γαστρεντερικές διαταραχές.

Σύμφωνα μάλιστα με πρόσφατες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι το 13% των νέων στις μέρες μας, εκδηλώνει το άγχος με αυτοτραυματισμούς.

Εκτός από τις τεχνικές χαλάρωσης και αυτοσυγκέντρωσης, στις φυσικές μεθόδους καταπολέμησης του άγχους περιλαμβάνεται και η χρήση βοτάνων με ηρεμιστική δράση.

  1. Βασιλικός

Βράστε αποξηραμένο βασιλικό για πέντε λεπτά και φτιάξτε ένα ευεργετικό αφέψημα κατά του άγχους.

  1. Βαλεριάνα

Γνωστή για τις ηρεμιστικές και σπασμολυτικές ιδιότητές της, έχει τονωτική δράση στο νευρικό σύστημα και χρησιμοποιείται με πολύ καλά αποτελέσματα και στην αντιμετώπιση της αϋπνίας.

  1. Μαντζουράνα

Αφέψημα από τα φύλλα της 1-2 φορές την μέρα δρουν ευεργετικά στον οργανισμό.

  1. Χαμομήλι

Έχει ήπιες ηρεμιστικές ιδιότητες. Βράζετε το χαμομήλι και το αφήνετε για 9 λεπτά πριν το σουρώσετε.

  1. Βαλσαμόχορτο

Χρησιμοποιείται εκτενώς στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης. Έχει ηρεμιστικές και αναλγητικές ιδιότητες και ανακουφίζει πολλά από τα συμπτώματα του άγχους. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από γυναίκες που λαμβάνουν αντισυλληπτικά ή από ανθρώπους που λαμβάνουν θεραπεία με κυκλοσπορίνες ή που πάσχουν από νόσο του ήπατος.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις