Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Δεκεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Σαν σήμερα το 1959, άνοιξαν για πρώτη φορά οι θύρες του γηπέδου της Τούμπας (pics)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σαν σήμερα το 1959, άνοιξαν για πρώτη φορά οι θύρες του γηπέδου της Τούμπας (pics)

  -του Αντώνη Γεωργακόπουλου Ιστορική μέρα για τους φίλους το ΠΑΟΚ. Σαν σήμερα το 1959, άνοιξε το γήπεδο της Τούμπας τις θύρες του για πρώτη φορά. Τότε, τα εγκαίνια είχαν πραγματοποιηθεί σε κλίμα ενθουσιασμού, με χιλιάδες φίλους του «δικεφάλου του Βορρά». Το γήπεδο ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1958 και ολοκληρώθηκε το 1959. Αρωγοί στην ανέγερσή του […]

παοκ

 

-του Αντώνη Γεωργακόπουλου

Ιστορική μέρα για τους φίλους το ΠΑΟΚ.

Σαν σήμερα το 1959, άνοιξε το γήπεδο της Τούμπας τις θύρες του για πρώτη φορά.

Τότε, τα εγκαίνια είχαν πραγματοποιηθεί σε κλίμα ενθουσιασμού, με χιλιάδες φίλους του «δικεφάλου του Βορρά».

τουμπα2

Το γήπεδο ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1958 και ολοκληρώθηκε το 1959. Αρωγοί στην ανέγερσή του υπήρξαν η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (κατέβαλε το ποσό του 1.100.000 δραχμών)  και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ο χώρος ανήκε στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας).

τουμπα

Το παλιό γήπεδο του ΠΑΟΚ στην περιοχή Συντριβανίου στο κέντρο της πόλης απαλλοτριώθηκε με σκοπό την ανέγερση της Θεολογικής Σχολής, μιας και η ευρύτερη περιοχή παραχωρήθηκε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

Τα εγκαίνια του γηπέδου της Τούμπας έγιναν στις 6 Σεπτεμβρίου 1959 και στον πρώτο φιλικό αγώνα που ακολούθησε, ο ΠΑΟΚ νίκησε με σκορ 1–0 την ΑΕΚ  Η αρχική του χωρητικότητα ήταν 20.000 θεατών, ενώ μέσα στα επόμενα χρόνια σταδιακά η χωρητικότητα αυξήθηκε ξεπερνώντας τις 45.000 θέσεις.

τουμπα4

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις