Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Δεκάχρονη πέθανε από AIDS γιατί οι γονείς της ήταν αντίθετοι με τη θεραπεία
ΚΟΣΜΟΣ

Δεκάχρονη πέθανε από AIDS γιατί οι γονείς της ήταν αντίθετοι με τη θεραπεία

Ένα δεκάχρονο κορίτσι έφυγε από τη ζωή, νικημένο από τον ιό του AIDS, καθώς οι γονείς της δεν επέτρεπαν την θεραπεία της λόγω των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων. Ο θετός πατέρας της μικρής είναι Ρώσος Ορθόδοξος ιερέας που δεν πιστεύει στην ύπαρξη του συγκεκριμένου ιού, ενώ και η σύζυγος ήταν αντίθετη στην χορηγία αντιρετροϊκών φαρμάκων. Ιατροθεραπευτές, […]

9ffd0841e95fd90bbc2100353d75c32b-1200x686

Ένα δεκάχρονο κορίτσι έφυγε από τη ζωή, νικημένο από τον ιό του AIDS, καθώς οι γονείς της δεν επέτρεπαν την θεραπεία της λόγω των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων.

Ο θετός πατέρας της μικρής είναι Ρώσος Ορθόδοξος ιερέας που δεν πιστεύει στην ύπαρξη του συγκεκριμένου ιού, ενώ και η σύζυγος ήταν αντίθετη στην χορηγία αντιρετροϊκών φαρμάκων.

Ιατροθεραπευτές, ακτιβιστές και δικαστήρια προσπάθησαν να σώσουν τη ζωή της μικρής, η ταυτότητα της οποίας δεν αποκαλύφθηκε, αλλά απέτυχαν να πείσουν την οικογένειά της να αλλάξει γνώμη.

Εκτός από τη δεκάχρονη κόρη τους, η οικογένεια αρνούνταν να θεραπεύσει οποιαδήποτε αρρώστια και των άλλων παιδιών με φάρμακα, υποστηρίζοντας πως τα φάρμακα και οι σύγχρονες μέθοδοι θεραπείας προκαλούν «περισσότερο βλάβη παρά καλό», σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Rosbalt.

9270d7068db3a135f5f233da3d1a0eec

Η Ρωσική Ορθόδοξη εκκλησία δεν αρνείται την ύπαρξη του HIV/AIDS και τον χαρακτηρίζει ως «μια από τις σοβαρότερες απειλές που αντιμετωπίζουν οι χώρες της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών».

Η στάση της εκκλησίας απέναντι στο συγκεκριμένο θέμα, είναι ρεαλιστική. Απορρίπτουμε αυτούς που είναι εναντίον και της θεραπείας του HIV”, είπε ο αρχιερέας Maxim Pletnyev.

Πριν από ένα χρόνο, ο εισαγγελίας ανάγκασε τους γονείς να ξεκινήσουν τις θεραπείες και το κορίτσι νοσηλεύτηκε για κάποιο διάστημα, όμως ήταν πλέον πολύ αργά.

Οι θετοί γονείς πιθανόν να αντιμετωπίσουν ποινική ευθύνη για τον θάνατό της.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις