Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Οι τροχονόμοι μπλόκαραν κλεμμένο αυτοκίνητο με… κλεμμένο θησαυρό!
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι τροχονόμοι μπλόκαραν κλεμμένο αυτοκίνητο με… κλεμμένο θησαυρό!

Του Πέτρου Καρσιώτη Οι… τροχονόμοι της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων της Βοιωτίας είπαν STOP σε τέσσερα άτομα, που μετέφεραν κλοπιμαία από σπίτια με κλεμμένο αυτοκίνητο! Οι τέσσερις ημεδαποί, που έχουν συλληφθεί ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα,  συνελήφθησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, σε συνεργασία […]

31082017klopes

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι… τροχονόμοι της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων της Βοιωτίας είπαν STOP σε τέσσερα άτομα, που μετέφεραν κλοπιμαία από σπίτια με κλεμμένο αυτοκίνητο!

Οι τέσσερις ημεδαποί, που έχουν συλληφθεί ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα,  συνελήφθησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Βοιωτίας.

Ένας άντρας και τρεις γυναίκες οι επιβάτες

Πρόκειται για έναν 53χρονο άνδρα και τρεις γυναίκες ηλικίας 57, 33 & 32 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, καθώς και παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών, όπλων, τελωνειακού κώδικα και αυτοκινήτων.

Ο έλεγχος της Τροχαίας έβγαλε… κλοπιμαία

Οι άνδρες της Τροχαίας,  εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δράστες και κατά τη διάρκεια του ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι για το αυτοκίνητο είχε δηλωθεί η κλοπή του,  στο Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ η πινακίδα κυκλοφορίας που έφερε ανήκει σε άλλο όχημα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε τόσο εντός του οχήματος, όσο και στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Τι βρέθηκε στο αυτοκίνητο

  • πλήθος αντικειμένων και εγγράφων [(4) κλειδιά αυτοκινήτων, (24) κινητά τηλέφωνα, διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές ( tablet , usb , gps , φωτογραφικές μηχανές κ.α.), κοσμήματα, πιστωτικές κάρτες κ.α.], την κατοχή των οποίων δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν,
  • διαρρηκτικά εργαλεία (φανούς, βαριοπούλα, πένσα, κατσαβίδι),
  • (5) μαχαίρια διαφόρων τύπων και μηκών,
  • (1) μεταλλική ράβδο,
  • (8) γραμμάρια ηρωίνης, σε μορφή βράχου,
  • (26) δισκία φαρμακευτικού σκευάσματος, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή, καθώς και
  • ποσότητα αδασμολόγητου καπνού και λαθραίων πακέτων τσιγάρων.
  • Είχαν διαρρήξει και φορτηγάκι

Στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψε ότι οι δράστες, πέραν της κλοπής του ανωτέρω οχήματος, το οποίο ομοίως κατασχέθηκε, είχαν προβεί και στην παραβίαση Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, πριν λίγες ημέρες στην περιοχή της Χαλκίδας, αφαιρώντας διάφορα αντικείμενα και έγγραφα, μέρος των οποίων βρέθηκαν μεταξύ των κατασχεθέντων και αποδόθηκαν νομότυπα.

Αστυνομία: Έχουν απασχολήσει πολλές φορές για συναφή αδικήματα

Σημειώνεται, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αστυνομίας,  ότι οι συλληφθέντες έχουν έντονο ποινικό παρελθόν, απασχολώντας τις Διωκτικές Αρχές για συναφή αδικήματα, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί η εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ψάχνουν να βρουν τους ιδιοκτήτες των κλεμμένων

Που σημαίνει ότι τώρα θα προσπαθήσουν οι κατά τόπους αστυνομικές αρχές να πιστοποιήσουν τους κατόχους των κλεμμένων και να τους τα επιστρέψουν. Διαδικασία οπωσδήποτε χρονοβόρα.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Ανακριτή Θηβών.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις