Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Ξαναχτύπησαν οι “διαρρήκτες των πανηγυριών”: Άλλοι διασκεδάζουν κι άλλοι λεηλατούν σπίτια!
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Ξαναχτύπησαν οι “διαρρήκτες των πανηγυριών”: Άλλοι διασκεδάζουν κι άλλοι λεηλατούν σπίτια!

Του Πέτρου Καρσιώτη «Ποντικοί» τρυπώνουν σε σπίτια την ώρα που οι ιδιοκτήτες τους διασκεδάζουν στο πανηγύρι του χωριού… Όπου αυγουστιάτικο πανηγύρι ανά την Ελλάδα, οι διαρρήκτες πρώτοι! Δεν πέρασαν πολλές ημέρες από την αποκάλυψη ότι οι κάτοικοι στο Κούμανι, πενήντα χιλιόμετρα από τον Πύργο, επιστρέφοντας από τρικούβερτο γλέντι στην πλατεία του χωριού, στα σπίτια τους […]

ImageHandler (12)

Του Πέτρου Καρσιώτη

«Ποντικοί» τρυπώνουν σε σπίτια την ώρα που οι ιδιοκτήτες τους διασκεδάζουν στο πανηγύρι του χωριού…

Όπου αυγουστιάτικο πανηγύρι ανά την Ελλάδα, οι διαρρήκτες πρώτοι!

Δεν πέρασαν πολλές ημέρες από την αποκάλυψη ότι οι κάτοικοι στο Κούμανι, πενήντα χιλιόμετρα από τον Πύργο, επιστρέφοντας από τρικούβερτο γλέντι στην πλατεία του χωριού, στα σπίτια τους τα βρήκαν ανοιχτά, καθώς είχαν… χορέψει και οι διαρρήκτες.

Σειρά είχαν οι κάτοικοι χωριών της Φθιώτιδας να πάθουν σοκ με την επιστροφή στο σπίτι από παρόμοια γλέντια στις πλατείες των χωριών τους.

Οι σπείρες, που… περιοδεύουν την Ελλάδα, φαίνεται ότι είναι πολύ οργανωμένες.

Καταγράφουν τους τόπους και τις ώρες των εκδηλώσεων και καταστρώνουν σχέδιο

Τσεκάρουν που και πότε θα γίνει πανηγύρι και την ώρα που οι ιδιοκτήτες των σπιτιών, χορεύουν, πίνουν και τρώνε, εκείνοι αλωνίζουν μέσα στα σπίτια τους.  Κατά τη διαφυγή κλέβουν και αυτοκίνητα των θυμάτων τους.

Η εκδήλωση του Αθλητικού Συλλόγου «Αετού Μενδενίτσας»

Τελευταίο παρόμοιο  κρούσμα  καταγράφηκε στο πανηγύρι που διοργάνωσε με  επιτυχία ο Αθλητικός Όμιλος  Αετός Μενδενίτσας και συγκέντρωσε πολύ κόσμο στην πλατεία του χωριού.

Σύμφωνα όμως με τις πληροφορίες, κάποια στιγμή… άδειασε η πλατεία,  όταν κυκλοφόρησε η πληροφορία,  ότι διαρρήκτες είχαν ανοίξει ένα σπίτι στο χωριό.

Όλοι έτρεξαν να δουν τα σπίτια τους- 5 ή 6 έπαθαν σοκ

Όλοι έτρεξαν να δουν μην έχει συμβεί κάτι και στη δική τους περιουσία με τελικό απολογισμό 5 ή 6 σπίτια από τα οποία έκλεψαν χρήματα και χρυσαφικά.

Επίσης οι κλέφτες έφυγαν και με ένα πολυτελές τζιπ, ο ιδιοκτήτης του οποίου είχε πάει για διακοπές στο χωριό της γυναίκας του και δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που του συνέβη.

Χτύπησαν σε Νέο Κρίκελλο και Μοσχοχώρι

Το πανηγύρι της Μενδενίτσας δεν ήταν ο μοναδικός στόχος των κλεφτών, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα οι… πανηγυριώτες διαρρήκτες,  χτύπησαν στο Ρεγγίνι, ίδια  κρούσματα καταγγέλθηκαν  σε Νέο Κρίκελλο και Μοσχοχώρι.

Η ALPHAFREEPRESS για τις ληστρικές επιδρομές των πανηγυριών

Για το θέμα των ληστρικών εισβολών στα άδεια σπίτια, όταν οι ιδιοκτήτες τους λείπουν σε ολονύκτια γλέντια, η Alphafreepress, έγραφε πριν από λίγες ημέρες:

«Οι κάτοικοι στο Κούμανι, πενήντα χιλιόμετρα από τον Πύργο, γλεντούσαν στο πανηγύρι που είχε οργανώσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος και όπου τραγουδούσε ο δημοφιλής Γιώργος Μπέκιος.

Το τρικούβερτο γλέντι όμως και τη συγκέντρωση όλων των κατοίκων στο πανηγύρι, το εκμεταλλεύτηκαν οι διαρρήκτες, που υπό τους ήχους του… κλαρίνου που έφθανε ως τα σπίτια, είχαν μπει και είχαν στήσει το δικό τους… γλέντι!

Ξημερώματα που γύρισαν σπίτια τους, τα βρήκαν λεηλατημένα

Ξημερώματα, που γύρισαν οι κάτοικοι στα σπίτια τους, έπαθαν σοκ όταν τα βρήκαν λεηλατημένα.

Τουλάχιστον τέσσερα περιστατικά διάρρηξης έγιναν γνωστά και μάλιστα σε ένα από αυτά οι κλέφτες βρήκαν και τα κλειδιά του αυτοκινήτου του ιδιοκτήτη με το οποίο και διέφυγαν από το χωριό, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Όλες οι κλοπές έγιναν την ώρα του πανηγυριού

Όση ώρα οι κάτοικοι τραγουδούσαν, έπιναν και χόρευαν οι διαρρήκτες έκλεβαν χρήματα και κοσμήματα.

Όλες οι κλοπές έγιναν στο χρονικό διάστημα από τις δέκα το βράδυ έως τη μια το ξημέρωμα, οπότε και οι παθόντες αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί.

Ιδιοκτήτης σπιτιού που έπεσε θύμα ψάχνει και το αυτοκίνητο του

Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου έδωσε τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός του,  προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες και σε περίπτωση εντοπισμού του, να ενημερώσουν την Αστυνομία.

Πρόκειται για το υπ’ αριθμ. ΙΚΧ 9267 μάρκας TOYOTA AVENSIS χρώματος μαύρου».

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις