Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Τραμπ: “Αν ο Κιμ κάνει κάτι θα το μετανιώσει”- Λαβρόφ: “Ο κίνδυνος είναι πολύ υψηλός”
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Τραμπ: “Αν ο Κιμ κάνει κάτι θα το μετανιώσει”- Λαβρόφ: “Ο κίνδυνος είναι πολύ υψηλός”

Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ ΗΠΑ- Βόρειας Κορέας, με την κατάσταση να δείχνει πως όλα είναι λίγο πριν το… πάτημα του κουμπιού. Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν συνεχίζουν ακάθεκτοι να ανταλλάζουν απειλές, με τον Αμερικανό πρόεδρο να δηλώνει αυτή τη φορά ότι ελπίζει πως η ηγεσία της Β. Κορέας αντιλαμβάνεται «πλήρως» τη βαρύτητα των προειδοποιήσεών του προς την […]

vQxs8gjFtp07Ikll36P9

Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ ΗΠΑ- Βόρειας Κορέας, με την κατάσταση να δείχνει πως όλα είναι λίγο πριν το… πάτημα του κουμπιού.

Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν συνεχίζουν ακάθεκτοι να ανταλλάζουν απειλές, με τον Αμερικανό πρόεδρο να δηλώνει αυτή τη φορά ότι ελπίζει πως η ηγεσία της Β. Κορέας αντιλαμβάνεται «πλήρως» τη βαρύτητα των προειδοποιήσεών του προς την Πιονγκγιάνγκ να μην προχωρήσει σε οποιαδήποτε στρατιωτική ενέργεια εναντίον των ΗΠΑ ή των συμμάχων τους.

«Ελπίζω ότι θα καταλάβουν πλήρως τη βαρύτητα αυτού που είπα, και αυτό που είπα είναι αυτό που εννοώ», τόνισε ο Τραμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους από τις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του γηπέδου γκολφ του στο Νιού Τζέρσεϊ όπου κάνει διακοπές. «Αυτές οι λέξεις γίνονται εύκολα αντιληπτές», πρόσθεσε ο ίδιος, διαμηνύοντας πως εάν ο Κιμ Γιονγκ Ουν αποφασίσει να επιτεθεί στο Γκουάμ, «θα το μετανιώσει».

55461

Associated Press: Η Ουάσινγκτον καταβάλλει ανεπισήμως προσπάθειες για να αρχίσει διάλογος με τη Βόρεια Κορέα 

Η διπλωματία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής διεξάγει προσπάθειες για να υπάρξει διάλογος με τη Βόρεια Κορέα εδώ και αρκετούς μήνες, μετέδωσε  το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, μία ημέρα αφού ο Τραμπ κλιμάκωσε ακόμη περισσότερο τον τόνο έναντι της Πιονγκγιάνγκ.

Ο Τραμπ στέλνει Κούσνερ και Γκρίνμπλατ στη Μέση Ανατολή

Την ίδια ώρα ο Τραμπ αποφάσισε να στείλει τον σύμβουλο και γαμπρό του Τζάρεντ Κούσνερ και τον διαπραγματευτή Τζέισον Γκρίνμπλατ στη Μέση Ανατολή σύντομα για συναντήσεις με ηγέτες της περιοχής για να βρουν τρόπο να αρχίσουν ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων».

Ο κίνδυνος σύρραξης είναι υψηλός, εκτιμά ο Σ. Λαβρόφ 

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ διατύπωσε την εκτίμηση ότι ο κίνδυνος να ξεσπάσει μια στρατιωτική σύρραξη με επίκεντρο το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας είναι πολύ υψηλός, ενώ επισήμανε τη βαθιά ανησυχία της ρωσικής κυβέρνησης για τις απειλές επίθεσης που εκτοξεύουν εκατέρωθεν Ουάσιγκτον και Πιονγκγιάνγκ.

«Η πλευρά που είναι ισχυρότερη και εξυπνότερη» πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα για την αποκλιμάκωση της κρίσης, τόνισε ο Λαβρόφ, σε ομιλία που εκφώνησε σε φόρουμ Ρώσων φοιτητών.

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις