Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Δεκεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Έκλεβαν πολυτελή αυτοκίνητα με συσκευή διάγνωσης εγκεφάλων
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Έκλεβαν πολυτελή αυτοκίνητα με συσκευή διάγνωσης εγκεφάλων

του Πέτρου Καρσιώτη Με συσκευή διάγνωσης του εγκεφάλου των πολυτελών αυτοκινήτων, τύπου SUV, «εξπέρ» του είδους από τη Σερβία, έκλεβαν το ένα μετά το άλλο αυτοκίνητα σε περιοχές της Κασσάνδρας Χαλκιδικής και αφού παραποιούσαν τα στοιχεία τους τα… εξήγαγαν στη χώρα τους, όπου τα πουλούσαν! Συνελήφθησαν ένας 33χρονος και μία 24χρονη, υπήκοοι Σερβίας και ταυτοποιήθηκε […]

suv

του Πέτρου Καρσιώτη

Με συσκευή διάγνωσης του εγκεφάλου των πολυτελών αυτοκινήτων, τύπου SUV, «εξπέρ» του είδους από τη Σερβία, έκλεβαν το ένα μετά το άλλο αυτοκίνητα σε περιοχές της Κασσάνδρας Χαλκιδικής και αφού παραποιούσαν τα στοιχεία τους τα… εξήγαγαν στη χώρα τους, όπου τα πουλούσαν! Συνελήφθησαν ένας 33χρονος και μία 24χρονη, υπήκοοι Σερβίας και ταυτοποιήθηκε ακόμη ένας 31χρονος ομοεθνής συνεργός τους, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής. Η Αστυνομία αναζητά και τέταρτο συνεργό, του οποίου τα στοιχεία προσπαθεί να ταυτοποιήσει. Μετά από τις καταγγελίες των τελευταίων ημερών για αλλεπάλληλες κλοπές αυτοκινήτων, εντοπίσθηκαν από τους αστυνομικούς ο 33χρονος και η 24χρονη, ενώ είχαν διαρρήξει και προσπαθούσαν να κλέψουν ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο του ίδιου τύπου.

3

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με τον 33χρονο συλληφθέντα να έχει τη διεύθυνσή της, και από κοινού με άλλους συνεργούς τους, έχοντας διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, εντόπιζαν και αφαιρούσαν πολυτελή οχήματα τύπου SUV, που έφεραν ξένες πινακίδες κυκλοφορίας, αφού τα παραβίαζαν σπάζοντας τα τζάμια τους. Για την διάπραξη των κλοπών χρησιμοποιούσαν μία συσκευή διάγνωσης εγκεφάλου, που διέθετε ο 33χρονος, ενώ αφού αφαιρούσαν τα οχήματα, τα μετέφεραν σε προσωρινή κατοικία των συλληφθέντων σε περιοχή της Χαλκιδικής και τοποθετούσαν σε αυτά καλύμματα ώστε να μην εντοπίζονται. Στη συνέχεια, παραποιούσαν τα στοιχεία κυκλοφορίας τους και τα μετέφεραν εκτός χώρας.

3a

Από την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα από την 13-7-2017, τα παραπάνω άτομα αφαίρεσαν, στην ευρύτερη περιοχή της Κασσάνδρας, 4 αυτοκίνητα του συγκεκριμένου τύπου και προσπάθησαν να αφαιρέσουν ακόμη ένα. Στην κατοχή των συλληφθέντων κατασχέθηκε ένα αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν για να εντοπίζουν και να αφαιρούν τα οχήματα, ενώ σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς στο παραπάνω όχημά τους και στην οικία των συλληφθέντων, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

  • η συσκευή διάγνωσης εγκεφάλου των οχημάτων,
  • 4 κλειδιά αυτοκινήτων, εκ των οποίων 2 της μάρκας που στόχευαν,
  • 4 διαρρηκτικά εργαλεία,
  • 4 ζευγάρια γάντια,
  • 2 καλύμματα προστασίας, με τα οποία σκέπαζαν τα κλεμμένα οχήματα,
  • 2 ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας με στοιχεία Σερβίας,
  • ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,
  • 3 κινητά τηλέφωνα,
  • έγγραφα σχετικά με αυτοκίνητα (άδειες κυκλοφορίας, ασφαλιστήριο συμβόλαιο κ.ά.)
  • 3b

Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται, προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις. Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις