Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Πουλήθηκε έναντι χιλιάδων δολαρίων, η πιο διάσημη και χαριτωμένη φωτογραφία του Αϊνστάιν
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Πουλήθηκε έναντι χιλιάδων δολαρίων, η πιο διάσημη και χαριτωμένη φωτογραφία του Αϊνστάιν

Για το ποσό των 125.000 δολαρίων δόθηκε σε αγοραστή που κράτησε την ανωνυμία του, η πιο διάσημη φωτογραφία τού Άλμπερτ Αϊνστάιν, στην οποία βγάζει έξω τη γλώσσα του. Η φωτογραφία δημοπρατήθηκε από τον οίκο Nate Sanders του Λος Άντζελες και ο ίδιος ο Αϊνστάιν την αγαπούσε πολύ. Μάλιστα είχε ζητήσει εννέα αντίγραφα της τα οποία […]

AINSTAIN2_606_355

Για το ποσό των 125.000 δολαρίων δόθηκε σε αγοραστή που κράτησε την ανωνυμία του, η πιο διάσημη φωτογραφία τού Άλμπερτ Αϊνστάιν, στην οποία βγάζει έξω τη γλώσσα του.

Η φωτογραφία δημοπρατήθηκε από τον οίκο Nate Sanders του Λος Άντζελες και ο ίδιος ο Αϊνστάιν την αγαπούσε πολύ. Μάλιστα είχε ζητήσει εννέα αντίγραφα της τα οποία δώρισε σε φίλους.

Η φωτογραφία είχε τραβηχτεί στις 14 Μαρτίου 1951, στη διάρκεια του πάρτι γενεθλίων για τα 72 χρόνια του μεγάλου φυσικού, το οποίο είχε γίνει στο Πανεπιστήμιο Πρίνστον. Καθώς έφευγε από το πάρτι, φωτογράφοι τον έπεισαν να ποζάρει κι εκείνος τους… τρόλαρε, με μια αστεία πόζα. Την φωτογραφία τράβηξε ο φωτογράφος Άρθουρ Σας του πρακτορείου ειδήσεων UPI.

AINSTAIN

Στην πρωτότυπη που είναι υπογεγραμμένη από τον ίδιο, ο Αϊνστάιν συνοδεύεται από τον συνάδελφό του στο Πρίνστον καθηγητή Φρανκ Έϊντελοτ και τη σύζυγό του Μαρί Ζανέτ.

Το μεγαλύτερο ποσό έχει δοθεί για την λεγόμενη «επιστολή του Θεού», όπου ο Αϊνστάιν εκθέτει τις θρησκευτικές απόψεις του χαρακτηρίζοντας «παιδιάστικη» την πίστη σε ένα Θεό, και η οποία πουλήθηκε για πάνω από τρία εκατομμύρια δολάρια σε ηλεκτρονική δημοπρασία του eBay το 2012.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις