Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Νοεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Δεν βάζουν ούτε ευρώ!
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δεν βάζουν ούτε ευρώ!

 Οι Ευρωπαίοι θα συμφωνήσουν για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, με: Μειώσεις των επιτοκίων Συγχώνευση των δανείων και Επιμήκυνση αποπληρωμής 20 ετών Δείτε! Το ΔΝΤ εκτιμά ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο… Ουσιαστικά το ΔΝΤ βάζει μεν το… φτωχικό 1,6 δισ., αλλά τα λεφτά τα κρατάει, ώστε και το χατίρι του Σόιμπλε να κάνει, αλλά […]

362_as_oikonomia_5

 Οι Ευρωπαίοι θα συμφωνήσουν για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, με:

  • Μειώσεις των επιτοκίων
  • Συγχώνευση των δανείων και
  • Επιμήκυνση αποπληρωμής 20 ετών

Δείτε! Το ΔΝΤ εκτιμά ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο… Ουσιαστικά το ΔΝΤ βάζει μεν το… φτωχικό 1,6 δισ., αλλά τα λεφτά τα κρατάει, ώστε και το χατίρι του Σόιμπλε να κάνει, αλλά και το κύρος του να διασφαλίσει… Στο μεταξύ το ΔΝΤ τονίζει ότι «δεν μπορεί να αυξάνεται με δανεισμό το χρέος, όταν μπαίνει διαδικασία της απομείωσης… Το χρέος δεν επιτρέπεται να αυξάνεται όταν πρόκειται να κουρευτεί!».

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση υποσχέθηκε μεταρρυθμίσεις και αλλαγές. Χωρίς να πολυλογούμε, οι δανειστές μας ζητούν μαξιλάρι 9,5 δισ. ευρώ. Ακόμη το ΔΝΤ φοβάται ότι το επιτόκιο εξόδου στις αγορές ίσως είναι τσιμπημένο…. Όπως τονίζει το Reuters, η Ελλάδα προχώρησε στην πρόσληψη έξι τραπεζών για να οργανώσουν την έξοδο στις αγορές. Είναι οι Bank of America Merrill Lynch, BNP Paribas, Citigroup, Deutsche Bank, Goldman Sachs και HSBC για τη διαχείριση της έκδοσης πενταετούς ομολόγου. Τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία τονίζουν ότι το ΔΝΤ βάζει θέμα ανάγκης θέσπισης πλαφόν για το ελληνικό χρέος και για αυτό η ακριβής διατύπωση που θα υιοθετηθεί από το Ταμείο είναι σημαντική για τα επόμενα βήματα εξόδου στις αγορές. Το πλαφόν χρέους δημιουργεί εμπόδια στην Ελλάδα στο να βγει στις αγορές για να δανειστεί νέα κεφάλαια.

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις