Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω να σπάει ακυρωτικά μηχανήματα!
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω να σπάει ακυρωτικά μηχανήματα!

Του Πέτρου Καρσιώτη Λίγες ημέρες μετά την ταυτοποίηση τριών ατόμων με έντονη δράση στον αντιεξουσιαστικό χώρο για την καταστροφή ακυρωτικών μηχανημάτων στην Ομόνοια στις 2 Μαϊου 2017, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ 30χρονος Ιρακινός για φθορές σε ακυρωτικά μηχανήματα του Τραμ στη Ν. Σμύρνη! Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, ο Ιρακινός,  σε αποβάθρα του […]

356df18561d51e63aeb0ea3845a3649b_XL

Του Πέτρου Καρσιώτη

Λίγες ημέρες μετά την ταυτοποίηση τριών ατόμων με έντονη δράση στον αντιεξουσιαστικό χώρο για την καταστροφή ακυρωτικών μηχανημάτων στην Ομόνοια στις 2 Μαϊου 2017, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ 30χρονος Ιρακινός για φθορές σε ακυρωτικά μηχανήματα του Τραμ στη Ν. Σμύρνη!

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, ο Ιρακινός,  σε αποβάθρα του Τραμ προκάλεσε φθορές σε δυο ακυρωτικά μηχανήματα, ενώ αποκόλλησε ένα από αυτά.

Οι αστυνομικοί που τον συνέλαβαν τον οδήγησαν στην Κρατική Ασφάλεια, όπου εναντίον του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και της αντίστασης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Οι τρεις που ταυτοποιήθηκαν για τους βανδαλισμούς στην Ομόνοια

Πριν από λίγες ημέρες, η ίδια υπηρεσία, αξιοποιώντας και βιντεοληπτικό υλικό ταυτοποίησε τρεις αντιεξουσιαστές… γνώριμους στην Αστυνομία, για τις φθορές και τους βανδαλισμούς ακυρωτικών μηχανημάτων στην Ομόνοια, στις 2 Μαίου 2017. Πρόκειται για έναν 22χρονο, ο οποίος είχε συμμετάσχει στην  κατάληψη της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών τον Απρίλιο του 2015, ενώ είχε κατηγορηθεί  και για φθορές σε τράπεζες,.

Είχε κατηγορηθεί και για το κάψιμο της σημαίας

Για έναν 21χρονο που είχε κατηγορηθεί για το κάψιμο της Ελληνικής Σημαίας κατά τη διάρκεια επεισοδίων στη επέτειο του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου 2016, και για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών.

Ο τρίτος,  31 χρόνων,  είχε κατηγορηθεί μαζί με 36 ακόμη άτομα για επίθεση στα γραφεία  της Χρυσής Αυγής στην οδό Δεληγιάννη, τον Ιανουάριο του 2015.

Έσπαγαν με βαριοπούλα ακυρωτικά και μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων

Και οι τρεις συμμετείχαν σε ομάδα,  που είχε αποβιβαστεί στον σταθμό και στη συνέχεια με βαριοπούλες,  είχαν σπάσει την γυάλινη πύλη, επτά ακυρωτικά μηχανήματα νέου τύπου, δύο αυτόματα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίου και την οθόνη ενός ΑΤΜ.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, υποβάλλεται στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων δραστών συνεχίζεται.

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις