Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Εξώδικο στην εκκλησία από επιχειρηματία, για να μην χτυπά τις καμπάνες!
PLUS

Εξώδικο στην εκκλησία από επιχειρηματία, για να μην χτυπά τις καμπάνες!

Άφωνος έμεινε ο ιερέας του Αγίου Φανουρίου στη Ρόδο, όταν ο δικαστικός επιμελητής του έδωσε το εξώδικο που του ζητούσε να σταματήσει να χτυπά την καμπάνα. Το έγγραφο, εστάλη από ιδιοκτήτη καταλυμάτων που γειτνιάζουν στην ιστορική εκκλησία της Μεσαιωνικής Πόλης. Με το νομικό έγγραφο καλείται η Ιερά Μητρόπολη Ρόδου, αλλά και ο Ιερέας του Αγίου […]

19392b13c17312a9835a319318c50c7c

Άφωνος έμεινε ο ιερέας του Αγίου Φανουρίου στη Ρόδο, όταν ο δικαστικός επιμελητής του έδωσε το εξώδικο που του ζητούσε να σταματήσει να χτυπά την καμπάνα. Το έγγραφο, εστάλη από ιδιοκτήτη καταλυμάτων που γειτνιάζουν στην ιστορική εκκλησία της Μεσαιωνικής Πόλης.

Με το νομικό έγγραφο καλείται η Ιερά Μητρόπολη Ρόδου, αλλά και ο Ιερέας του Αγίου Φανουρίου να θέσουν τέρμα στο κυριακάτικο χτύπημα της καμπάνας, διότι, όπως περιγράφεται, «ενοχλούνται οι τουρίστες».  Ο επιχειρηματίας μάλιστα απαίτησε να γίνεται η λειτουργία σε πιο… κατεβασμένα ντεσιμπέλ!

Οι ίδιοι οι πιστοί του Ιερού Ναού κάνουν λόγο για εισβολές του «διαμαρτυρόμενου» στην εκκλησία, όπου με χυδαίες βρισιές ζητούσε να σταματήσει το κήρυγμα.

Ο ιερέας Μιχαήλ, μιλώντας στην «Δημοκρατική» εξήγησε ότι «θα μπορούσα να δικαιολογήσω τη διαμαρτυρία του ανθρώπου αυτού αν η λειτουργία ακουγόταν με μεγάλη ένταση από τα μεγάφωνα του ναού μας. Όμως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Η ένταση της μικροφωνικής βρίσκεται μονίμως σε τόσο χαμηλό επίπεδο, ώστε οι πιστοί που κάθονται στην αυλή να διαμαρτύρονται ότι δεν ακούν τη λειτουργία».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις