Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Μεγάλες αλλαγές στην υγεία, έχουν όσοι παντρεύονται πολύ νεότερες γυναίκες
PLUS

Μεγάλες αλλαγές στην υγεία, έχουν όσοι παντρεύονται πολύ νεότερες γυναίκες

Είναι πλέον συνηθισμένο φαινόμενο και δεν συμβαίνει μόνο στις ταινίες. Οι νεαρές, επιλέγουν όλο και μεγαλύτερους άντρες, ασχέτως αν αυτό έχει και πολλές αρνητικές πλευρές, ενώ ο κόσμος θα σε κοιτάζει με μισό μάτι. Κι ενώ η αλήθεια είναι ότι συνήθως τα άτομα που βρίσκονται κοντά ηλικιακά πιθανότατα έχουν περισσότερα κοινά τόσο σε ενδιαφέροντα όσο […]

6a00d8341c630a53ef01630369afd6970djpg_57gu

Είναι πλέον συνηθισμένο φαινόμενο και δεν συμβαίνει μόνο στις ταινίες. Οι νεαρές, επιλέγουν όλο και μεγαλύτερους άντρες, ασχέτως αν αυτό έχει και πολλές αρνητικές πλευρές, ενώ ο κόσμος θα σε κοιτάζει με μισό μάτι.

Κι ενώ η αλήθεια είναι ότι συνήθως τα άτομα που βρίσκονται κοντά ηλικιακά πιθανότατα έχουν περισσότερα κοινά τόσο σε ενδιαφέροντα όσο και σε βιώματα, υπάρχουν μερικοί πολύ λόγοι για τους μεγαλύτερους αυτού του κόσμου να κοιτούν να ρίξουν τον μέσο όρο ηλικίας ανάμεσα στα ζευγάρια.

Κατά καιρούς άλλωστε, μελέτες έχουν υποστηρίξει ότι ένα από τα μυστικά της μακροζωίας είναι να παντρευτεί κάποιος μια νεότερη γυναίκα.

Οι ερευνητές, πλέον, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι άνδρες ζουν περισσότερο, όταν προχωρήσουν σε γάμο με μια πιο νέα από αυτούς γυναίκα.

Σύμφωνα με μια ανάλυση κοινωνιολογικών και οικονομικών ευρημάτων που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό 1843 Magazine, του ομίλου που εκδίδει τον Economist, οι άντρες που βγαίνουν με νεότερες γυναίκες τείνουν να είναι πιο υγιείς και να ζουν περισσότερο.

Άλλη έρευνα έδειξε πως οι άνδρες που παντρεύονται γυναίκες 15 με 17 χρόνια νεότερές τους είναι δυνατόν να μειώσουν τις πιθανότητες του πρόωρου θανάτου κατά 20%. Η ίδια μελέτη δείχνει ότι οι άνδρες μειώνουν τις πιθανότητες να πεθάνουν πρόωρα κατά τουλάχιστον 11%, όταν η σύζυγός τους είναι 7 με 9 χρόνια πιο νέα.

thumbnail1 (2)

Από την άλλη πλευρά, επιλέγοντας μια γυναίκα μεγαλύτερης ηλικίας αυξάνονται οι πιθανότητες πρόωρου θανάτου κατά 11%.

Ορισμένοι εμπειρογνώμονες ισχυρίζονται ότι οι μικρότερες ηλικιακά γυναίκες παρέχουν μια ψυχική ώθηση στον σύντροφό τους, παρατείνοντας έτσι τη διάρκεια ζωής του.

Μία από τις πιο κοινά αποδεκτές θεωρίες είναι ότι οι νεότερες γυναίκες είναι πιο σεξουαλικά ενεργές, κάτι που κάλλιστα θα μπορούσε να είναι ένας λόγος για ευεξία και μακροζωία. Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, η καθημερινή σεξουαλική επαφή με τη νεότερη σύντροφο βοηθάει σημαντικά στην αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης.

Μια άλλη θεωρία ισχυρίζεται ότι οι νεότερες γυναίκες είναι σε θέση να φροντίσουν καλύτερα τον σύντροφό τους, προωθώντας έτσι τη μακροζωία.

Στην πραγματικότητα, αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία, είναι να υπάρχει σεβασμός και αγάπη, και όχι μόνο μια νεαρή που θα προσέχει από ανάγκη τον κατά πολύ μεγαλύτερο σύντροφο, που πιθανόν να μην είναι σε θέση να την στηρίξει το ίδιο, αν χρειαστεί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις