Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

11

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Σε συναγερμό η ΕΛ.ΑΣ. μετά την εισβολή μεταμφιεσμένων ενόπλων σε τράπεζα
ΕΛΛΑΔΑ

Σε συναγερμό η ΕΛ.ΑΣ. μετά την εισβολή μεταμφιεσμένων ενόπλων σε τράπεζα

Του Πέτρου Καρσιώτη Ανησυχητικά στοιχεία για την ταυτότητα των ενόπλων που λήστεψαν τράπεζα στο Τύρο της Αρκαδίας το πρωί της  περασμένης Παρασκευής, έχουν θέσει σε συναγερμό την Αστυνομία, ενώ η αντιτρομοκρατική παρακολουθεί και ενημερώνεται. Οκτώ πελάτες της τράπεζας κρατήθηκαν όμηροι για δέκα λεπτά Σύμφωνα με πληροφορίες της Alphafreepress, πίσω από την ένοπλη ληστεία της τράπεζας, που […]

rx_ΕΛΑΣ

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ανησυχητικά στοιχεία για την ταυτότητα των ενόπλων που λήστεψαν τράπεζα στο Τύρο της Αρκαδίας το πρωί της  περασμένης Παρασκευής, έχουν θέσει σε συναγερμό την Αστυνομία, ενώ η αντιτρομοκρατική παρακολουθεί και ενημερώνεται.

Οκτώ πελάτες της τράπεζας κρατήθηκαν όμηροι για δέκα λεπτά

Σύμφωνα με πληροφορίες της Alphafreepress, πίσω από την ένοπλη ληστεία της τράπεζας, που διήρκεσε δέκα επτά λεπτά κατά τα οποία οκτώ πελάτες και πέντε υπάλληλοι κρατήθηκαν όμηροι, βρίσκεται μια άκρως οργανωμένη ομάδα τουλάχιστον τριών  ενόπλων, που έδρασε «επαγγελματικά» και άφησε πίσω της και  άρωμα τρομοκρατίας…

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι  δύο άνδρες που εισέβαλαν στην τράπεζα ήταν μεταμφισμένοι!

Ο πρώτος εμφανίστηκε ως φαλακρός ηλικιωμένος- Ο δεύτερος με περούκα με μακριά μαλλιά

Ο πρώτος φορούσε στο πρόσωπο μάσκα σιλικόνης κι έδινε την εντύπωση και την εικόνα ενός… ηλικιωμένου φαλακρού με λίγα μαλλιά στους κροτάφους!

Ο δεύτερος, φορούσε μαντήλι στο πρόσωπο, αλλά και περούκα με μακριά μαλλιά μέχρι τους ώμους.

Και οι δύο φορούσαν πουκάμισα και παντελόνια, στην προσπάθειά τους να δώσουν την εικόνα επαγγελματιών για να μπουν πιο εύκολα στο υποκατάστημα.

Και οι δύο έκρυβαν τα πιστόλια σε τσάντες- χαρτοφύλακες

Και οι δύο κρατούσαν στα χέρια τσάντες-χαρτοφύλακες μέσα από τις οποίες τράβηξαν τα πιστόλια, αλλά και μέσα στις οποίες τοποθέτησαν τα κλεμμένα χρήματα, ποσό περίπου 100.000 ευρώ!

Διέφυγαν αφού βγήκαν από την τράπεζα με τα όπλα στα χέρια και διέφυγαν με τον συνεργό οδηγό τρέχοντας με ιλιγγιώδη ταχύτητα προς τον ορεινό όγκο της περιοχής, δείχνοντας ότι ήξεραν τους δρόμους και τους χώρους από προηγούμενες παρακολουθήσεις.

Η εισβολή των ενόπλων έγινε 10 το πρωί με στόχο το ΑΤΜ

Η εισβολή των δύο μεταμφιεσμένων έγινε ώρα δέκα το πρωί. Αρχικά απαίτησαν από τον διευθυντή να ανοίξει το ΑΤΜ.

Γνώριζαν ότι μόλις το είχαν εφοδιάσει και είχε πολλά χρήματα εν όψει και του Σαββατοκύριακου που ερχόταν.

Οι υπάλληλοι είπαν ότι έπρεπε να έρθει κάποιος από το Λεωνίδιο και τότε πιεζόμενοι από το χρόνο στράφηκαν στο χρηματοκιβώτιο.

Η χρονοκαθυστέρηση πήρε δέκα επτά λεπτά.

«Καθίστε κάτω, δεν σας πειράζει κανείς»

Σ αυτά τα λεπτά άνοιξαν και κουβέντα με τους ομήρους. Αρχικά είπαν «δεν υπάρχει λόγος να σας πειράξει κανείς. Καθίστε κάτω και περιμένετε», παίρνοντας τα κινητά τους.

Σε μια συζήτηση με γυναίκα όμηρο τη ρώτησαν «τι την πειράζει που ληστεύουν τράπεζα» και ότι «δεν είναι κακό αν υπάρχει κάποιος σκοπός»!

Στη μεγάλη ληστεία τράπεζας στον Πειραιά φορούσαν μάσκες σιλικόνης

Τελευταία φορά που εμφανίστηκαν ληστές με μάσκες σιλικόνης ήταν στην πολύωρη ομηρία σε τράπεζα του Πειραιά, όπου κατέβηκαν στο υπόγειο και έκλεψαν από πενήντα θυρίδες ολόκληρο θησαυρό.

Και κακοποιοί του κοινού εγκλήματος με σχέσεις με την τρομοκρατία, φόρεσαν τέτοιες μάσκες

Μάσκες σιλικόνης έχουν χρησιμοποιήσει και οργανωμένοι κακοποιοί του Κοινού Ποινικού Δικαίου, που απεδείχθη όμως ότι σχετίζονταν σε επίπεδο συνεργασίας με άτομα του αντάρτικου πόλης και κύριο ζητούμενο της χρηματοδότησή του.

Τι ισχύει απ’ όλα αυτά, δεν μπορεί κανείς να απαντήσει ακόμη.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις