Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Αποκαλύψεις- σοκ για το παράλληλο νόμισμα του Βαρουφάκη: Με κουπόνια η πληρωμή υπαλλήλων!
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Αποκαλύψεις- σοκ για το παράλληλο νόμισμα του Βαρουφάκη: Με κουπόνια η πληρωμή υπαλλήλων!

Με… κουπόνια θα πλήρωναν τους δημοσίους υπαλλήλους, αν είχε ακολουθηθεί το σχέδιο του πρώην υπουργού Γιάνη Βαρουφάκη για την εισαγωγή παράλληλου νομίσματος στη χώρα το 2015! Όπως αποκάλυψε ο τότε σύμβουλός του, ο Κορεάτης Γκλεν Κιμ, σε εκδήλωση του κόμματος Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο στην Ιταλία, η εφαρμογή του σχεδίου θα ξεκινούσε με κουπόνια για το […]

VAROYFAKHS_TSAKALOTOS

Με… κουπόνια θα πλήρωναν τους δημοσίους υπαλλήλους, αν είχε ακολουθηθεί το σχέδιο του πρώην υπουργού Γιάνη Βαρουφάκη για την εισαγωγή παράλληλου νομίσματος στη χώρα το 2015!

Όπως αποκάλυψε ο τότε σύμβουλός του, ο Κορεάτης Γκλεν Κιμ, σε εκδήλωση του κόμματος Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο στην Ιταλία, η εφαρμογή του σχεδίου θα ξεκινούσε με κουπόνια για το 10% των μισθών τους, τα οποία θα χρησίμευαν αποκλειστικά για την εξόφληση πληρωμών στην εφορία.

Ο Κιμ, που είναι τώρα σύμβουλος του Ευκλείδη Τσακαλώτου, υποστήριξε πως στη συνέχεια τα κουπόνια θα χρησιμοποιούνταν και για άλλες πληρωμές, ενώ είχαν ήδη γίνει οι συζητήσεις με τραπεζίτες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», ο Κιμ περιγράφει το νόμισμα σαν «κουπόνι σίτισης» όπως αυτά που δίνονται με εφημερίδες ή περιοδικά και χρησιμοποιούνται από τους καταναλωτές για να έχουν την έκπτωση στο σούπερ μάρκετ.

corsdf1 (1)

Η διαφορά θα ήταν πως, σε αρχικό στάδιο, το κουπόνι θα χρησιμοποιείτο μόνο για την εξόφληση πληρωμών στην εφορία, ενώ στο πίσω μέρος θα αναγραφόταν η αντιπροσωπευτική του αξία, η διάρκεια ισχύος του, αλλά και για ποιον σκοπό δημιουργήθηκε.

«Σκεφτήκαμε ότι αυτό το δημοσιονομικό νόμισμα έπρεπε να μοιάζει, να μυρίζει και να έχει την ίδια υφή με το ευρώ, χωρίς να είναι», δήλωσε ο Κιμ.

Αποκάλυψε μάλιστα πως είχε ζητηθεί από την ομάδα του να βρει τον τρόπο για να εφαρμοστεί στην χώρα μας.

Αν και το παράλληλο νόμισμα που ετοίμαζε ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν αποτελεί νέα πληροφορία, παραμένει το ερώτημα για το πόσο νόμιμο θα ήταν αυτό, αφού με βάση νόμο του 1927, απαγορεύεται στο κράτος να εκδίδει χρήματα για την αποπληρωμή οφειλών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις