Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Συνελήφθη 25χρονος- Εξαπατούσε ηλικιωμένους για δήθεν τροχαία συγγενών
ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη 25χρονος- Εξαπατούσε ηλικιωμένους για δήθεν τροχαία συγγενών

Η απάτη με τα τηλέφωνα που ενημερώνουν για δήθεν τροχαία συγγενών έχει πάρει σοβαρές διαστάσεις. Ένας από τους απατεώνες έπεσε στα χέρια των Αρχών στη Ρόδο. Πρόκειται για έναν 25χρονο, υπήκοο Βουλγαρίας, που συνελήφθη, κατηγορούμενος για αντιποίηση αρχής και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε τηλεφωνικές απάτες. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει τουλάχιστον άλλα τρία […]

AE1F9C7EA17C4A1374C46239024835FB

Η απάτη με τα τηλέφωνα που ενημερώνουν για δήθεν τροχαία συγγενών έχει πάρει σοβαρές διαστάσεις.

Ένας από τους απατεώνες έπεσε στα χέρια των Αρχών στη Ρόδο. Πρόκειται για έναν 25χρονο, υπήκοο Βουλγαρίας, που συνελήφθη, κατηγορούμενος για αντιποίηση αρχής και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε τηλεφωνικές απάτες.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει τουλάχιστον άλλα τρία άτομα, τα στοιχεία των οποίων ερευνώνται. Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση και εξαπατούσαν ηλικιωμένους με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος.

Οι δράστες τηλεφωνούσαν από τα μέσα του Ιούνη σε ηλικιωμένα άτομα που ζουν στη Ρόδο και υποκρίνονταν τα οικεία πρόσωπα που ζητούσαν βοήθεια εξαιτίας σύλληψης τους λόγω τροχαίου ατυχήματος που είχαν δήθεν προκαλέσει.

Ο συνεργός, προσποιούμενος τον αστυνομικό ή εισαγγελικό λειτουργό απαιτούσε μεγάλα χρηματικά ποσά, προκειμένου να αποφευχθούν οι νομικές συνέπειες.
Από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα προκύπτει ότι οι δράστες επικοινώνησαν συνολικά με 22 πολίτες και κατάφεραν αρχικά να πείσουν τέσσερις ηλικιωμένες γυναίκες.

Ωστόσο, τρεις από αυτές αντιλήφθηκαν ότι πρόκειται για απάτη και δεν κατέβαλαν χρήματα, ενώ σε μια περίπτωση οι κατηγορούμενοι και συγκεκριμένα ο 25χρονος απέσπασε το χρηματικό ποσό των 3.750 ευρώ από 87χρονη γυναίκα.

Ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις