Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Ένα χάος…! Χιλιάδες ραβασάκια με αναδρομικά χαράτσια “φεύγουν” από τον ΕΦΚΑ!
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Ένα χάος…! Χιλιάδες ραβασάκια με αναδρομικά χαράτσια “φεύγουν” από τον ΕΦΚΑ!

Νέα φουρνιά από ραβασάκια ετοιμάζει ο ΕΦΚΑ για να «διώξει» τον Ιούλιο. Θα την πληρώσουν πάλι οι ασφαλισμένοι, οι οποίοι λίγους μήνες μετά την ίδρυσή του καλούνται να πληρώσουν πανάκριβα τις «διαθέσεις» του αρμόδιου υφυπουργού Εργασίας κ. Τάσου Πετρόπουλου. Θύματα είναι 57.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι, οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν αναδρομικά εισφορές, είτε […]

listes-xrimatokibwtiwn-xtupisan-ton-efka.w_hr

Νέα φουρνιά από ραβασάκια ετοιμάζει ο ΕΦΚΑ για να «διώξει» τον Ιούλιο.

Θα την πληρώσουν πάλι οι ασφαλισμένοι, οι οποίοι λίγους μήνες μετά την ίδρυσή του καλούνται να πληρώσουν πανάκριβα τις «διαθέσεις» του αρμόδιου υφυπουργού Εργασίας κ. Τάσου Πετρόπουλου.

Θύματα είναι 57.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι, οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν αναδρομικά εισφορές, είτε γιατί δεν καταχωρήθηκαν οι μεταβολές των στοιχείων τους είτε γιατί δεν τους εστάλησαν εγκαίρως τα ειδοποιητήρια για την καταβολή των εισφορών τους χωρίς δική τους υπαιτιότητα, όπως παραδέχεται ο ΕΦΚΑ.

Με απόφαση που έλαβε την Τετάρτη το διοικητικό συμβούλιο του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, πρώτοι θα πληρώσουν όσοι έκαναν έναρξη επαγγέλματος την 1η Ιανουαρίου 2017.

Στα ειδοποιητήρια αυτά, θα περιλαμβάνεται αναδρομικά το ελάχιστο ποσό μηνιαίας εισφοράς ύψους 167 ευρώ για έξι μήνες.

Σε δεύτερη φάση θα βρεθούν περίπου 1,4 εκατ. ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες και επιστήμονες καθώς θα ξεκινήσει ο επανυπολογισμός των εισφορών με τα εισοδήματα του 2016 αντί του 2015.

Πιο απλά, οι νέοι ασφαλισμένοι θα πληρώσουν διπλές εισφορές κάθε μήνα για το επόμενο τετράμηνο.

Και αυτό γιατί οι αναδρομικές εισφορές θα αναζητηθούν με καταβολή μιας επιπλέον εισφοράς ή διαφοράς κάθε μήνα. Η αρχή θα γίνει με την αποπληρωμή του Μαΐου.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις