Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Προκλητικός Βίλντερς: “Οι Έλληνες ξοδεύουν τα λεφτά σε σουβλάκια και ούζα και ύστερα ζητάνε”
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Προκλητικός Βίλντερς: “Οι Έλληνες ξοδεύουν τα λεφτά σε σουβλάκια και ούζα και ύστερα ζητάνε”

Κάτι από δηλώσεις Ντάισελμπλουμ σχετικά με τις χώρες του νότου, μας θυμίζει η προκλητική τοποθέτηση του ακροδεξιού ηγέτη του Ολλανδικού «Κόμματος για την Ελευθερία»,Γκέερτ Βίλντερς, σχετικά με τους σπάταλους Έλληνες. Σε ερώτηση που απηύθυνε στο Ολλανδικό Κοινοβούλιο, ανέφερε πως οι Έλληνες, «εξαπατούν», ξοδεύουν όλα τα χρήματα τους «σε σουβλάκι και ούζο» και εν συνεχεία ζητούν […]

Dutch far right Party for Freedom (PVV) leader Geert Wilders campaigns for the 2017 Dutch election in Spijkenisse, a suburb of Rotterdam, Netherlands, February 18, 2017.          REUTERS/Michael Kooren

Κάτι από δηλώσεις Ντάισελμπλουμ σχετικά με τις χώρες του νότου, μας θυμίζει η προκλητική τοποθέτηση του ακροδεξιού ηγέτη του Ολλανδικού «Κόμματος για την Ελευθερία»,Γκέερτ Βίλντερς, σχετικά με τους σπάταλους Έλληνες.

Σε ερώτηση που απηύθυνε στο Ολλανδικό Κοινοβούλιο, ανέφερε πως οι Έλληνες, «εξαπατούν», ξοδεύουν όλα τα χρήματα τους «σε σουβλάκι και ούζο» και εν συνεχεία ζητούν δανεικά από τους Ευρωπαίους.

Αποκάλεσε μάλιστα την Ελλάδα πηγάδι χωρίς πάτο.

Η ερώτηση προς τον Ολλανδό υπουργό Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ από τον Βίλντερς και δύο βουλευτές διατυπώθηκε εξ αφορμής άρθρου της De Telegraaf, της μεγαλύτερης ολλανδικής ημερήσιας εφημερίδας με τίτλο «Οι Έλληνες λαμβάνουν χρήματα από το μηχανισμό διάσωσης».

Οι ακροδεξιοί βουλευτές ρωτούν το εάν αληθεύει ότι οι Έλληνες θα λάβουν 8,5 δισ. ευρώ ως υποστήριξη από τον ESM και στη βάση αυτή ζητούν να ενημερωθούν για το ποιο είναι το μερίδιο της Ολλανδίας σε αυτή τη νέα δόση.

Οι Γκέρτ Βίλντερς, Βίκυ Μάγιερ και Τόνι βαν Ντάικ ζήτησαν από τον Ντάισελμπλουμ να τους πει πώς θα εξηγήσει στον λαό ότι μια χώρα που πρέπει να ξεχρεώσει με νέο χρέος, εξακολουθεί να μπορεί να υπολογίζει στα χρήματα των Ολλανδών φορολογουμένων.

«Συμμερίζεστε την άποψη που λέει δεν μπορείτε να ξοδεύετε όλα τα χρήματά σας σε σουβλάκι και ούζο και στη συνέχεια να ζητάτε κοινωνικά επιδόματα; Αν ναι, πότε σκοπεύετε να πείτε στους Έλληνες ότι δεν θα ανταμείβονται για την απάτη και την εξαπάτηση τους; Αν όχι, πώς μπορεί να εξηγηθεί αυτό στους Ολλανδούς οι οποίοι μόλις και μετά βίας μπορούν να τα βγάλουν πέρα;», σημειώνει η ερώτηση των βουλευτών του PVV.

Κλείνοντας Βίλντερς, Μάγιερ και Βαν Ντάικ ρωτούν τον υπουργό Οικονομικών της Ολλανδίας: «Σκοπεύετε να καταστήσετε σαφές προς την Ελλάδα ότι η Ολλανδία δεν θα πληρώσει ούτε μια δεκάρα από τα χρήματα των φορολογουμένων σε αυτό το πηγάδι δίχως πάτο;»

epa05234982 Dutch Party for Freedom (PVV) leader Geert Wilders during the debate in the Second Chamber in The Hague, The Netherlands, 29 March 2016, about the terror attacks last week in Brussels.  EPA/BART MAAT

Να σημειωθεί πως εάν και έχουν περάσει σχεδόν 100 ημέρες από τις εκλογές της 15ης Μαρτίου στην Ολλανδία ακόμη δεν έχει συσταθεί κυβέρνηση. Τέσσερα κόμματα βρίσκονται σε διαπραγμάτευση για τη σύσταση κυβέρνησης: το φιλελεύθερο κόμμα του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, οι Χριστιανοδημοκράτες και οι Πράσινοι. Αν και το κόμμα του Μαρκ Ρούτε αναδείχθηκε νικητής με 21%, δεν είναι εκείνο που κυριαρχεί στις διαπραγματεύσεις, μιας και τα υπόλοιπα τρία κόμματα έλαβαν ποσοστά από 9% μέχρι 12% και έχουν σημαντικό ρόλο και λόγο στις διαβουλεύσεις.

Οι αρχηγοί όλων των προαναφερομένων κομμάτων αρνήθηκαν οποιαδήποτε συνομιλία με τον Βίλντερς και το PVV, μολονότι είναι το δεύτερο σε έδρες κόμμα στη νέα βουλή.

Σε ενημέρωση για το Eurogroup που παρείχε χθες στην Ολλανδική Βουλή ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ανέφερε πως το Eurogroup δεσμεύεται να προσφέρει στήριξη στην Ελλάδα προκειμένου να επιστρέψει στις αγορές στο τέλος του τρέχοντος προγράμματος τον Αύγουστο του 2018 και πως «το Eurogroup συμφωνεί ότι οι μελλοντικές εκταμιεύσεις θα πρέπει να κατευθυνθούν όχι μόνο για να υπάρξει αποπληρωμή ληξιπροθέσμων χρεών, αλλά και για να κτιστεί ένα αποθεματικό, με στόχο να στηριχθεί η επενδυτική εμπιστοσύνη και η έξοδος στις αγορές».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις