Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

14

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Süddeutsche Zeitung: “Η γραβάτα έμεινε στη ντουλάπα τελικά”
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Süddeutsche Zeitung: “Η γραβάτα έμεινε στη ντουλάπα τελικά”

“Η γραβάτα έμεινε στη ντουλάπα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν έφτασε στο στόχο του και την Παρασκευή δεν φόρεσε γραβάτα…» γράφει η εφημερίδα του Μονάχου «Süddeutsche Zeitung», υπονοώντας πως ο Αλέξης Τσίπρας  δεν πέτυχε τον στόχο του αναφορικά με το ελληνικό χρέος. «Η Παρασκευή δεν ήταν ημέρα της γραβάτας» αναφέρει ο αρθρογράφος της «Süddeutsche Zeitung» και επισημαίνει […]

1428262422012

“Η γραβάτα έμεινε στη ντουλάπα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν έφτασε στο στόχο του και την Παρασκευή δεν φόρεσε γραβάτα…» γράφει η εφημερίδα του Μονάχου «Süddeutsche Zeitung», υπονοώντας πως ο Αλέξης Τσίπρας  δεν πέτυχε τον στόχο του αναφορικά με το ελληνικό χρέος.

«Η Παρασκευή δεν ήταν ημέρα της γραβάτας» αναφέρει ο αρθρογράφος της «Süddeutsche Zeitung» και επισημαίνει ότι «Όποιος θέλει να μάθει, τι επέτυχε η Αθήνα στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, δεν έχει παρά να δει τι φορά ο Τσίπρας μαζί με το πουκάμισό του.»

Μεγάλος υπεύθυνος για την υπόθεση του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Süddeutsche Zeitung», είναι ο Γερμανούς υπουργός Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αφού δεν προτίθεται να διακινδυνέψει το μέλλον του για χάρη της Ελλάδας μόλις 3 μήνες πριν τις γερμανικές εκλογές. Και σίγουρα, το υψηλόβαθμο στέλεχος των Χριστιανοδημοκρατών δεν θα το «προδώσουν» οι βουλευτές του.

Η γερμανική εφημερίδα τον κατηγορεί ότι χρησιμοποίησε κόλπα για να πετύχει τη συμφωνία του Λουξεμβούργου αφού: «Τώρα οι πολίτες θα πρέπει να στρέψουν την προσοχή τους στο τι γίνεται με τα χρήματά τους.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συμφώνησε σε ένα συμβιβασμό για τη χορήγηση κι άλλων χρημάτων στην Ελλάδα, και το έκανε κυρίως για να βγάλει την ελληνική κρίση από τον προεκλογικό αγώνα της Χριστιανικής Ένωσης.

Στην πραγματικότητα δεν θα ήταν πρόβλημα, εάν δεν απέφευγε να ξεκαθαρίσει μια σημαντική λεπτομέρεια, δηλαδή, τι κοστίζει στο Γερμανό πολίτη αυτό το ντιλ που συνδέεται με ελάφρυνση του χρέους. Και τώρα, τα μέλη της επιτροπής του Προϋπολογισμού της Βουλής πρέπει να αποφασίσουν εάν θα επιμείνουν στην τήρηση των συμφωνημένων κανόνων ή εάν θα σταματήσουν τη συμφωνία».

Το δημοσίευμα καταλήγει «Για πόσο καιρό ακόμη θα αποφεύγει η γερμανική βουλή μια εκ βάθρων λύση, που είτε μπορεί να λέγεται προσωρινό Grexit, είτε μια πραγματική ελάφρυνση του χρέους υπό μορφή κουρέματος; Εδώ και 7 χρόνια αποφεύγεται η χρεοκοπία χωρίς να γίνεται αλλαγή προς το καλύτερο, δεν πάει άλλο».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις