Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Βόμβα! Τρεις χώρες απειλούν να μπλοκάρουν τη δόση προς την Ελλάδα! (vid)
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Βόμβα! Τρεις χώρες απειλούν να μπλοκάρουν τη δόση προς την Ελλάδα! (vid)

Ισπανία, Ιταλία και Σλοβακία απειλούν να μπλοκάρουν τη δόση των 8,5 δισ. προς την Ελλάδα! Η σοκαριστική δήλωση έγινε από τον Ισπανό υπουργός Οικονομικών, Λουίς ντε Γκίντος, την Παρασκευή σύμφωνα με το Reuters. Ο Ισπανός είπε πως η χώρα του, η Ιταλία και η Σλοβακία ζήτησαν από το Eurogroup να μπλοκάρει την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα […]

assets_LARGE_t_420_54644019

Ισπανία, Ιταλία και Σλοβακία απειλούν να μπλοκάρουν τη δόση των 8,5 δισ. προς την Ελλάδα!

Η σοκαριστική δήλωση έγινε από τον Ισπανό υπουργός Οικονομικών, Λουίς ντε Γκίντος, την Παρασκευή σύμφωνα με το Reuters.

Ο Ισπανός είπε πως η χώρα του, η Ιταλία και η Σλοβακία ζήτησαν από το Eurogroup να μπλοκάρει την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα μέχρι η Αθήνα να δώσει ασυλία σε τρεις αξιωματούχους που είχαν τοποθετηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ και διώκονται, ενώ κατάγονται από αυτές τις χώρες.

guidos-750

Πρόκειται για τον Ισπανό πρόεδρο της Κτηματικής Υπηρεσίας του Ισπανικού Δημοσίου, τον ομόλογό του της Ιταλίας και τον Σλοβάκο πρόεδρο του Χρηματιστηρίου της χώρας του, οι οποίοι συμμετείχαν στο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων που εισηγήθηκε στο ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ την πώληση των ακινήτων.

«Υπάρχουν τρεις ειδικοί που διώκονται. Αν δεν απαλλαχθούν αμέσως, δεν θα υπάρξει εκταμίευση» είπε ο ντε Γκίντος στους δημοσιογράφους.

Τα τρία μέλη του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ και έξι μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων παραπέμπονται σε δίκη σχετικά με την υπόθεση της πώλησης και της επαναμίσθωσης των 28 ακινήτων του δημοσίου την περίοδο 2013-2014.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις