Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πόσους… πόντους θέλουν τελικά οι γυναίκες, για να είναι ικανοποιημένες
PLUS

Πόσους… πόντους θέλουν τελικά οι γυναίκες, για να είναι ικανοποιημένες

Αν οι άντρες προβληματίζονται για κάτι στην εικόνα τους, αυτό είναι το πέος και οι… πόντοι του! Δεν είναι λίγοι αυτοί, που επηρεασμένοι από μύθους ή πορνογραφικές ταινίες, διαμορφώνουν μη ρεαλιστικές αντιλήψεις σχετικά με το «φυσιολογικό» μέγεθος πέους. Λέγεται μάλιστα, εσφαλμένα, πως το μέγεθος παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο στην ικανοποίηση της γυναίκας, κάτι που προκαλεί […]

cd65fe302658fc2cb7b4e462bd850d19_XL

Αν οι άντρες προβληματίζονται για κάτι στην εικόνα τους, αυτό είναι το πέος και οι… πόντοι του!

Δεν είναι λίγοι αυτοί, που επηρεασμένοι από μύθους ή πορνογραφικές ταινίες, διαμορφώνουν μη ρεαλιστικές αντιλήψεις σχετικά με το «φυσιολογικό» μέγεθος πέους. Λέγεται μάλιστα, εσφαλμένα, πως το μέγεθος παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο στην ικανοποίηση της γυναίκας, κάτι που προκαλεί μεγαλύτερες ανασφάλειες στους άντρες.

Όταν οι ανησυχίες για το σώμα είναι τόσο έντονες, που διασπούν την προσοχή από τα σεξουαλικά ερεθίσματα, τότε είναι πολύ πιθανή η μείωση της ικανοποίησης και η εμφάνιση δυσλειτουργίας.

Σε μια μελέτη, το 21% των γυναικών που ερωτήθηκαν είπε πως το μήκος του πέος είναι «σημαντικό» και μόνο 1% απάντησε πως είναι «πάρα πολύ σημαντικό».

peos-OKOKORAS

Το μήκος ήταν λιγότερο σημαντικό από το πάχος και 32% ανέφερε πως το πάχος είναι σημαντικό.

Οι διακυμάνσεις στο μέγεθος πέους καθορίζονται από πολλούς παράγοντες, κυρίως φυλετικούς. Το μήκος του πέους σε στύση κυμαίνεται από 11 έως 15 εκ. (ο μέσος όρος για τη λευκή φυλή είναι τα 13 εκ.).

Η επιστήμη έχει καθορίσει ως παθολογικό μήκος πέους αυτό κάτω από 7 εκ. (το μήκος του κόλπου είναι περίπου 7 εκ.). Από αυτό μέγεθος πέους και πάνω το ζήτημα ικανοποίησης της γυναίκας δεν αφορά το καθεαυτό μήκος τους πέους, αφού το “πρόβλημα” δεν είναι ανατομικό.

cf8ccf84ceb1cebd-cf84cebf-cf85cf80ceb5cf81ceb2cebfcebbceb9cebacf8c-ceb1cebdceb4cf81ceb9cebacf8c-cebcceadceb3ceb5ceb8cebfcf82-ceb5ceaf

Μελέτες έχουν δείξει πως δεν ισχύει ότι όσο πιο μεγάλο είναι το πέος, τόσο περισσότερο ικανοποιείται η γυναίκα. Ας μην ξεχνάμε πως το μεγάλο μέγεθος μπορεί να της προκαλέσει δυσάρεστο πόνο.

Αυτό που μετράει είναι τα δικά μας συναισθήματα για το σώμα μας και την εικόνα μας. Όλο αυτό, βγαίνει στο σεξ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις