Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Παγιδευμένοι τρομοφάκελοι σε Ιταλούς δικαστές
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παγιδευμένοι τρομοφάκελοι σε Ιταλούς δικαστές

Του Πέτρου Καρσιώτη Δύο παγιδευμένοι φάκελοι, που προορίζονταν για τους Ιταλούς δικαστές Αντόνιο Ρινάουντο και Ρομπέρτο Σπαράνια, εντοπίστηκαν έγκαιρα και εξουδετερώθηκαν στο προαύλιο του ιταλικού δικαστηρίου, αφού πρώτα εκκενώθηκε μια πτέρυγά του. Οι τρομο-φάκελοι, όμοιοι με αυτούς των Πυρήνων της Φωτιάς, εντοπίστηκαν και απενεργοποιήθηκαν από την ασφάλεια του δικαστηρίου, πριν φθάσουν στα χέρια των δύο […]

tromodema-pou-estali-apo-tin-ellada-brikan-kai-stin-italia_5.w_hr

Του Πέτρου Καρσιώτη

Δύο παγιδευμένοι φάκελοι, που προορίζονταν για τους Ιταλούς δικαστές Αντόνιο Ρινάουντο και Ρομπέρτο Σπαράνια, εντοπίστηκαν έγκαιρα και εξουδετερώθηκαν στο προαύλιο του ιταλικού δικαστηρίου, αφού πρώτα εκκενώθηκε μια πτέρυγά του.

Οι τρομο-φάκελοι, όμοιοι με αυτούς των Πυρήνων της Φωτιάς, εντοπίστηκαν και απενεργοποιήθηκαν από την ασφάλεια του δικαστηρίου, πριν φθάσουν στα χέρια των δύο δικαστών που ήταν οι στόχοι των άγνωστων αποστολέων.

Οι δικαστές Ρινάουντο και Σπαράνια, ασχολούνται κυρίως  με δικαστικές  έρευνες και υποθέσεις που αφορούν τον αναρχικό χώρο.

Οι φάκελοι, που επρόκειτο να φτάσουν στα χέρια τους, περιείχαν μπαταρίες, ηλεκτρικά καλώδια και ποσότητα εκρηκτικών.

Διόλου τυχαίο ότι τη Δευτέρα ξεκίνησε δίκη μελών της άτυπης αναρχικής ομοσπονδίας (F.A.I)

Από τους καραμπινιέρους δεν κρίνεται ως τυχαίο το γεγονός ότι την περασμένη  Δευτέρα ξεκίνησε στο Τορίνο δίκη σε βάρος επτά μελών της οργάνωσης Federazione Anarchica Informale (Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία- Fai), τη φυλάκιση των οποίων είχε διατάξει ο εισαγγελέας Ρομπέρτο Σπαράνια.

Η κατηγορία που τους απαγγέλλεται είναι σχεδιασμός και εκτέλεση επιθέσεων με χρήση εκρηκτικών, με στόχους, μεταξύ άλλων, και τμήματα των καραμπινιέρων.

Οι επτά κατηγορούμενοι είναι οι Αλφρέντο Κόσπιτο, Άννα Μπενιαμίνο, Νικόλα Γκάι, Ντανίλο Κρεμονέζε, Βαλεντίνα Σπετσιάλε, Μάρκο Μπισέστι και Αλεσσάντρο Μερκολιάνο.

Τα ιταλικά ΜΜΕ αναφέρονται σε στενή σχέση της FAI με τους Πυρήνες της Φωτιάς   

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται σε στενή σχέση της οργάνωσης Fai με την ελληνική οργάνωση Συνωμοσία  Πυρήνων  της Φωτιάς, ενώ εισαγγελικές αρχές είχαν αναφερθεί, πρόσφατα, στον κίνδυνο αποστολής νέων εκρηκτικών πακέτων μέσα στον Ιούνιο.

Σε ό,τι αφορά την αποστολή των τελευταίων δυο πακέτων που εντοπίσθηκαν  ο ιταλικός Τύπος «φωτογραφίζει» την οργάνωση Fai.

Υπενθυμίζεται ότι με μια μακροσκελή ανακοίνωσή της,  που δημοσιεύτηκε σε γνωστή σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς ανέλαβε προ καιρού  την ευθύνη για την αποστολή του παγιδευμένου πακέτου στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών με υποψήφιο  παραλήπτη τον κ. Β. Σόιμπλε.

Οι Πυρήνες είχαν προαναγγείλει δημιουργία διεθνούς δικτύου για να συνεχίσει τις επιθέσεις στο εξωτερικό

Όπως αναφέρουν τα μέλη της οργάνωσης,  μεταξύ άλλων έχουν δημιουργήσει ένα διεθνές δίκτυο το οποίο και έχει σκοπό να συνεχίσει τις επιθέσεις και στο εξωτερικό, τονίζοντας ότι η αποστολή του δέματος στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών αποτελεί ενέργεια «στο πλαίσιο της εκστρατείας της 2ης πράξης του Σχεδίου Νέμεσις».

Είναι επίσης πολλές οι φορές που σε προκηρύξεις της η Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς κάνει λόγο για στενή συνεργασία με την FAI.

Το αντιτρομοκρατικό επιτελείο της ΕΛ.ΑΣ, μετά τη γνωστοποίηση της εξουδετέρωσης των δύο τρομο-φακέλων, έχει ζητήσει στοιχεία για το χώρο απ’ όπου εστάλησαν αλλά και για τη συνδεσμολογία για να γίνει σύγκριση με τους αντίστοιχους των Πυρήνων.

Σε συναγερμό η Αντιτρομοκρατική στην Αθήνα

Ακόμη, η αντιτρομοκρατική βρίσκεται ακόμη σε συναγερμό καθώς η οργάνωση-πιο πιθανή η Συνωμοσία- που έστειλε το τρόμο δέμα στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο δεν έχει ακόμη αναλάβει την ευθύνη με προκήρυξη.

Την προκήρυξη είχε προαναγγείλει η ίδια η οργάνωση μετά την αποστολή τρομο- φακέλου στο γραφείο του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών Β. Σόϊμπλε τον Μάιο.

Όσο όμως δεν αναλαμβάνει την ευθύνη αυξάνονται οι φόβοι ότι θα ακολουθήσουν και άλλες αποστολές τρόμο φακέλων.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις