Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Εκλογές Βρετανία: Γιουχάρουν τη Μέι- Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις (pics-vid)
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Εκλογές Βρετανία: Γιουχάρουν τη Μέι- Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις (pics-vid)

Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βρετανία, η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι χάνει δυνάμεις και οι δημοσκοπήσεις για τις αυριανές εκλογές δείχνουν πως θα χάσει την αυτοδυναμία της. Την τελευταία μέρα της προεκλογικής της εκστρατείας η Μέι επισκέφτηκε την μεγαλύτερη κρεαταγορά του Λονδίνου και η εμπειρία της δεν ήταν καθόλου ευχάριστη. Η πρωθυπουργός αποδοκιμάστηκε έντονα από πολλούς […]

2017-06-06T083550Z_395844577_RC1BFA045DA0_RTRMADP_3_BRITAIN-ELECTION

Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βρετανία, η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι χάνει δυνάμεις και οι δημοσκοπήσεις για τις αυριανές εκλογές δείχνουν πως θα χάσει την αυτοδυναμία της.

Την τελευταία μέρα της προεκλογικής της εκστρατείας η Μέι επισκέφτηκε την μεγαλύτερη κρεαταγορά του Λονδίνου και η εμπειρία της δεν ήταν καθόλου ευχάριστη.

Η πρωθυπουργός αποδοκιμάστηκε έντονα από πολλούς κρεοπώλες που την υποδέχτηκαν με μεγάλη ψύχρα.

2017-06-06T083533Z_1676423888_RC1AED134F90_RTRMADP_3_BRITAIN-ELECTION

«Ψηφίστε Εργατικούς» ήταν το σύνθημα με το οποίο έγινε δεκτή η πρωθυπουργός της Βρετανίας.

may8

Η Μέι ήταν ιδιαίτερα χαμογελαστή όταν επισκέφτηκε, συνοδευόμενη από τον σύζυγό της Φίλιπ, στην Αγορά Smithfield του κεντρικού Λονδίνου.

Παρόλα αυτά, η Μέι προσπάθησε να διατηρήσει το χαμόγελο της και μίλησε μόνο με αυτούς που είχαν καλύτερη διάθεση.

may7 may6

Παραίτηση της Μέι ζήτησε ο Κόρμπιν

Ο ηγέτης της Εργατικών στη Βρετανία Τζέρεμι Κόρμπιν ζήτησε από την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι να παραιτηθεί εξαιτίας των περικοπών που έκανε στην αστυνομία τα έξι χρόνια που διετέλεσε υπουργός Εσωτερικών.

may5 may4

Ο Κόρμπιν όταν ρωτήθηκε αν στηρίζει τις δηλώσεις του είπε: «Πραγματικά τις στηρίζω. Διότι έχουν γίνει εκκλήσεις από πολλούς ιδιαίτερα υπεύθυνους ανθρώπους σχετικά με το θέμα, οι οποίοι ανησυχούν πολύ από το γεγονός ότι ήταν στο υπουργείο Εσωτερικών όλον αυτόν τον καιρό, ηγήθηκε των περικοπών στους αριθμούς των αστυνομικών και τώρα λέει ότι έχουμε πρόβλημα».

«Ναι, έχουμε πρόβλημα, δεν θα έπρεπε να έχουμε περικόψει τον αριθμό των αστυνομικών», τόνισε ο ηγέτης των Εργατικών.

may3 may2

Οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τη Μέι αν έχει μετανιώσει που μείωσε τον αριθμό των αστυνομικών κατά περίπου 20.000 όταν ήταν υπουργός Εσωτερικών από το 2010 ως το 2016. Απάντησε ότι ο προϋπολογισμός της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας προστατεύθηκε και πρόσθεσε ότι η αστυνομία έχει λάβει τις εξουσίες που χρειαζόταν.

may1

Σύμφωνα με τελευταία έρευνα της δημοσκοπικής εταιρείας YouGov, η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι αναμένεται να χάσει την αυτοδυναμία στη Βουλή των Κοινοτήτων για 21 έδρες.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις