Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Citigroup: Η Λαγκάρντ προετοιμάζει το έδαφος για ένα νέο μνημόνιο
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Citigroup: Η Λαγκάρντ προετοιμάζει το έδαφος για ένα νέο μνημόνιο

  Το έδαφος για νέο μνημόνιο για την Ελλάδα μετά το 2018, προετοιμάζει η συμβιβαστική λύση Λαγκάρντ, εκτιμούν οι αναλυτές της Citigroup. Οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, αναφερόμενοι στην θέση της Λαγκάρντ που διατυπώθηκε μέσω της Handelsblatt, εκτιμούν πως ναι μεν η νέα θέση του Ταμείου θα άρει το αδιέξοδο στην εκταμίευση της επόμενης […]

 

kristin-lagkarnt-arxeio

Το έδαφος για νέο μνημόνιο για την Ελλάδα μετά το 2018, προετοιμάζει η συμβιβαστική λύση Λαγκάρντ, εκτιμούν οι αναλυτές της Citigroup.

Οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, αναφερόμενοι στην θέση της Λαγκάρντ που διατυπώθηκε μέσω της Handelsblatt, εκτιμούν πως ναι μεν η νέα θέση του Ταμείου θα άρει το αδιέξοδο στην εκταμίευση της επόμενης δόσης, όμως δεν θα ξεκαθαρίσει την τοποθέτηση του για το χρέος και για την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο QE της ΕΚΤ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, αυτή η εξέλιξη κλείνει τον δρόμο για τις αγορές πριν τη λήξη του προγράμματος, ενώ μεγαλώνει τις πιθανότητες για νέο μνημόνιο.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ στην συνέντευξή της, αφενός προτείνει να παραμείνει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, αλλά χωρίς χρήματα μέχρι οι Ευρωπαίοι να διευκρινίσουν τα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους για το οποίο το Ταμείο εκτιμά ότι δεν είναι βιώσιμο.

Όσο για το χρέος, εφόσον οι δανειστές δεν έχουν έτοιμες προτάσεις, η συζήτηση θα πάει ακόμα πιο μακριά.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις