Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ /  Φινάλε ακατάλληλο για καρδιακούς στα play offs!
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Φινάλε ακατάλληλο για καρδιακούς στα play offs!

Η ΑΕΚ είναι η μεγάλη νικήτρια των play offs και θα συμμετάσχει στα προκριματικά του Champions League ύστερα από 10 χρόνια. Οι «κιτρινόμαυροι» μπορεί φέτος να μην είχαν καταφέρει να κερδίσουν τον Πανιώνιο, αλλά το κατάφεραν την πιο κατάλληλη στιγμή. «Αρχιτέκτονας» της νίκης αυτής που έφερε την πρωτιά ήταν ο Σέρχιο Αραούχο, ο οποίος ήταν […]

kentriki

Η ΑΕΚ είναι η μεγάλη νικήτρια των play offs και θα συμμετάσχει στα προκριματικά του Champions League ύστερα από 10 χρόνια. Οι «κιτρινόμαυροι» μπορεί φέτος να μην είχαν καταφέρει να κερδίσουν τον Πανιώνιο, αλλά το κατάφεραν την πιο κατάλληλη στιγμή. «Αρχιτέκτονας» της νίκης αυτής που έφερε την πρωτιά ήταν ο Σέρχιο Αραούχο, ο οποίος ήταν εξαιρετικός στο τελευταίο , πιθανόν, παιχνίδι του με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Οι πιθανοί αντίπαλοι

Η «Ένωση», όπως γνωρίζαμε ούτως ή άλλως, μπαίνει στον γ’ προκριματικό και στο γκρουπ των αδύναμων, μαζί με Στεάουα Βουκουρεστίου, Γιανγκ Μπόις, Νις και Ιστανμπούλ Μπασακσεχίρ. Άρα, οι πιθανοί αντίπαλοι των «κιτρινόμαυρων» είναι οι «δυνατοί» Ντινάμο Κιέβου, Άγιαξ, Βικτόρια Πλζεν, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Κλαμπ Μπριζ. Σε περίπτωση που η ΑΕΚ προκριθεί στα play offs, εκεί θα είναι φυσικά και πάλι στους αδύναμους και θα έχει υποψήφιους αντιπάλους τα… μεγαθήρια: Σεβίλλη, Νάπολι, Λίβερπουλ (οι σίγουρες) και Ντιναμό Κιέβου, Άγιαξ, αν προκριθούν από τον πρώτο τους προκριματικό. Αν αποκλειστούν, οι επιλαχούσες για να ανέβουν στους ισχυρούς είναι, κατά σειρά, Βικτόρια Πλζεν, ΤΣΣΚΑ Μόσχας ή Μπριζ, ανάλογα με τη δική τους τύχη στον πρώτο προκριματικό.

ekopse_ta_ftera

Έκοψε τα φτερά του ΠΑΟΚ ο Παναθηναϊκός

Φαίνεται πως οι Θεσσαλονικείς πίστεψαν ότι η υπόθεση Champions League έχει τελειώσει. Λογάριασαν όμως χωρίς τον Παναθηναϊκό και τους «πιτσιρικάδες» του και το πλήρωσαν ακριβά, γνωρίζοντας την ήττα με 3-2 στην Τούμπα. Σημασία έχει, όμως, ο πόλεμος μεταξύ των διοικήσεων που προκλήθηκε μετά το τέλος του αγώνα. Συγκεκριμένα, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης εξαπέλυσε επίθεση απέναντι στις υπόλοιπες μεγάλες ομάδες, ενώ έκανε και μια δήλωση που θα συζητηθεί. Είπε, λοιπόν: «Η διαιτησία ήταν απαράδεκτη. Εγώ δεν θέλω να γίνω χαλίφης. Σήμερα η ομάδα των διαιτητών έπαιξε για τον δικό της χαλίφη. Όταν θέλουν να σκοτώσουν τον ΠΑΟΚ, βάζουν τον συγκεκριμένο διαιτητή. Η καριέρα του έχει ολοκληρωθεί. Εγώ έχω αρκετές δυνατότητες να τον στείλω στη σύνταξη. Δεν θέλω τέτοιοι διαιτητές να βγαίνουν στο γήπεδο, ούτε υπέρ του ΠΑΟΚ. Ελπίζω να μη χρειαστεί να πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας».

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος, δεν άφησε τις δηλώσεις του κ. Σαββίδη να περάσουν έτσι, απαντώντας: «Η μητέρα μου ήταν από τη Θεσσαλονίκη, έχω πολλούς συγγενείς και φίλους εκεί και θεωρώ πως είμαι μισός από τη Θεσσαλονίκη. Εγώ πραγματικά εκπλήσσομαι με τους υπαινιγμούς του κ. Σαββίδη περί ασφάλειας, γιατί ο Παναθηναϊκός έχει αποδείξει πως πιστεύει στους νόμους και ακολουθεί τυπικές διαδικασίες. Ο ΠΑΟΚ έκλεψε το πρωτάθλημα στη διαδικασία των πλέι οφ και το Κύπελλο από τον Παναθηναϊκό. Ο κ. Ίβιτς έπαιξε θέατρο, το ξέρουμε, μιλήσαμε με τους γιατρούς του Ευαγγελισμού. Υπάρχει δικογραφία σε εξέλιξη, που αναδεικνύει ότι άνθρωποι του ΠΑΟΚ έχουν ασκήσει βία εναντίον άλλων ομάδων για να πετύχουν αποτελέσματα. Ξέρετε ότι δεν μιλάω, αλλά υπάρχουν και κάποια όρια στην ανοχή μας».

berg

Αποχωρεί από το «τριφύλλι» ο Μάρκους Μπεργκ;

Ευχαριστώ στον κόσμο και συγχαρητήρια στους παίκτες του Παναθηναϊκού έστειλε ο Μάρκους Μπεργκ με μια φωτογραφία που δημοσίευσε στο Instagram. «Συγχαρητήρια για την σημαντική νίκη στο τελευταίο παιχνίδι των play offs. Μπράβο παιδιά. Και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους φιλάθλους που υποστήριξαν εμένα και την ομάδα κατά τη διάρκεια όλης της σεζόν», ήταν το μήνυμά του, ενώ με λατινικούς χαρακτήρες πρόσθεσε: «Efharisto para poli!»

panionios

Μόνο ικανοποίηση επικρατεί στον Πανιώνιο

Στην Νέα Σμύρνη μόνο ικανοποίηση μπορεί να επικρατήσει. Η ομάδα του Πανιωνίου, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, κατάφερε να εξασφαλίσει την συμμετοχή της στα προκριματικά του Europa League και μάλιστα με κορμό αποτελούμενο από Έλληνες ποδοσφαιριστές. Επομένως, είναι λογικό να μην υπάρχει πικρία για την τελευταία θέση.

Η βαθμολογία μετά την τελευταία αγωνιστική

ΑΕΚ 12 (5-3)

ΠΑΟΚ 11 (7-5) *

Παναθηναϊκός 8 (6-7) **

Πανιώνιος 4 (3-6)

*Τρεις από τους πόντους του ΠΑΟΚ είναι στα χαρτιά από το ματς με τον Παναθηναϊκό.

**Ο Παναθηναϊκός έχει -3 από το ματς με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις