Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Το δακτυλικό αποτύπωμα που θα βοηθήσει την ΕΛ.ΑΣ. στην υπόθεση Παπαδήμου
ΕΛΛΑΔΑ

Το δακτυλικό αποτύπωμα που θα βοηθήσει την ΕΛ.ΑΣ. στην υπόθεση Παπαδήμου

Του Πέτρου Καρσιώτη Ένα δακτυλικό αποτύπωμα, που έχει βρεθεί πάνω στο μηχανισμό ενός από τα τρόμο- δέματα, που προορίζονταν για αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Οίκους Αξιολόγησης, αλλά δεν έφθασαν ποτέ στον προορισμό τους, ίσως σταθεί το στοιχείο που θα οδηγήσει στο μέλλον στην εξάρθρωση του «πυρήνα των παγιδευμένων φακέλων». Το δακτυλικό αποτύπωμα, που βρέθηκε […]

ImageHandler (3)

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ένα δακτυλικό αποτύπωμα, που έχει βρεθεί πάνω στο μηχανισμό ενός από τα τρόμο- δέματα, που προορίζονταν για αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Οίκους Αξιολόγησης, αλλά δεν έφθασαν ποτέ στον προορισμό τους, ίσως σταθεί το στοιχείο που θα οδηγήσει στο μέλλον στην εξάρθρωση του «πυρήνα των παγιδευμένων φακέλων».

Το δακτυλικό αποτύπωμα, που βρέθηκε στο εσωτερικό του  ενός από τους οκτώ φακέλους που μπλόκαρε η αντιτρομοκρατική τον Μάρτιο και αφού είχαν φθάσει στο γραφείο του κ. Σόϊμπλε και στο Δ.ΝΤ, άλλοι δύο, παρά τις συνεχείς και επίπονες προσπάθειες των ειδικών δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμη, δεν είναι δηλαδή γνωστό σε ποιον ανήκει.

Η πρακτική τους για την στρατολόγηση μη σεσημασμένων προσώπων

Η πρακτική των ομάδων της αποκαλούμενης νέο τρομοκρατίας στη χώρα, είναι να μη  στρατολογούν μετά τις δεκάδες συλλήψεις άτομα με παρελθόν, αλλά εντελώς «καθαρά»,  που δεν θα υποψιάζεται κανένας, αλλά και δεν θα έχει δεδομένα να κάνει συγκρίσεις, όταν ανακύπτουν παρόμοια στοιχεία.

Μαζί με το αποτύπωμα έχει ανιχνευτεί στην παρτίδα των ίδιων φακέλων, και DNA ενός εκ των μελών των ομάδων που προκαλούν τρόμο σε αξιωματούχους, Έλληνες και Ευρωπαίους, με τις συνεχείας αποστολές τέτοιων τρόμο δεμάτων, όπως αυτό που εξερράγη στα χέρια του πρώην Πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου.

4142738_2

Δεν ταιριάζει με κανένα «ορφανό» DNA από αυτά που έχει βρει κατά καιρούς η ΕΛ.ΑΣ.

Όμως, όπως όλα δείχνουν δεν «ταιριάζει» με κανένα γενετικό στοιχείο από αυτά που διαθέτει η αντιτρομοκρατική και η σύγκριση θα γίνει μόνο αν ύποπτος βρεθεί στη διάθεσή της.

Έως τότε θα παραμένει αναξιοποίητο, όπως και το αποτύπωμα.

Βασική ύποπτη για την αντιτρομοκρατική υπηρεσία για την αποστολή του φακέλου στον κ. Παπαδήμο είναι η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Παρά τις δεκάδες συλλήψεις, διαθέτει νέα στρατολογημένα μέλη

Παρά τις δεκάδες συλλήψεις από το 2010, διαθέτει νέα στρατολογημένα και ελεύθερα μέλη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι  ο ελεύθερος Πυρήνας που δρα, αποτελείται από έξι έως επτά  μέλη.

Ένας από αυτούς είναι ο κατασκευαστής των τρόμο πακέτων, ενώ αποτυπώματα και DNA των τελευταίων, πιθανότατα έχουν καταχωρηθεί ως «ορφανά».

Αυτά έχουν βρεθεί κατά καιρούς σε γιάφκες της οργάνωσης, όπου έγιναν συλλήψεις αλλά εκεί έδιναν το παρόν και άτομα που δεν ταυτοποιήθηκαν.

4142738_2

Αυτά τα άγνωστα άτομα υποψιάζεται η αστυνομία

Αυτά τα άτομα, κατά πάσα πιθανότητα είναι που συνεχίζουν τις αποστολές τρόμου των παγιδευμένων φακέλων.

Υπενθυμίζεται ότι για ηθική αυτουργία σε αποστολές παρόμοιων εκρηκτικών φακέλων έχει σχηματισθεί δικογραφία κατά συγκεκριμένων μελών της Συνωμοσίας που εκτίουν ποινές κάθειρξης στις φυλακές.

Κοινή παραδοχή αρμόδιων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. είναι ότι η νέο τρομοκρατία ανασυντάσσεται.

Γνώριζαν στοιχεία για τον «μάγειρα» από το σχέδιο «Γοργοπόταμος»

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής γνώριζαν κάποια στοιχεία γι’ αυτόν  από τότε που ασχολούνταν με το σχέδιο «Γοργοπόταμος» για την ανατίναξη των φυλακών Κορυδαλλού και την απελευθέρωση μελών των «Πυρήνων της Φωτιάς» και άλλων κρατουμένων.

Ο συγκεκριμένος κατασκευαστής βομβών αναφέρονταν ως «μάγειρας».

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις