Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Εξαρθρώθηκε τεράστιο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξαρθρώθηκε τεράστιο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών

Του Πέτρου Καρσιώτη Από ειδική κρύπτη που είχαν κατασκευάσει σε δασική έκταση της Θεσσαλονίκης, πολυπλόκαμο κύκλωμα, διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών σε τέσσερις περιοχές της χώρας! Με τις οδηγίες και το συντονισμό Βούλγαρου εγκλείστου στις φυλακές και ενός άμεσου συνεργάτη του που διαφεύγει,  το κύκλωμα πλημμύριζε με μεγάλες ποσότητες παραισθήσεων τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη […]

ImageHandler

Του Πέτρου Καρσιώτη

Από ειδική κρύπτη που είχαν κατασκευάσει σε δασική έκταση της Θεσσαλονίκης, πολυπλόκαμο κύκλωμα, διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών σε τέσσερις περιοχές της χώρας!

Με τις οδηγίες και το συντονισμό Βούλγαρου εγκλείστου στις φυλακές και ενός άμεσου συνεργάτη του που διαφεύγει,  το κύκλωμα πλημμύριζε με μεγάλες ποσότητες παραισθήσεων τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία και την Κρήτη!

Σε μια μεγάλη επιχείρηση της Ασφάλειας Σερρών συνελήφθησαν 14 Έλληνες και ένας Βούλγαρος(11 άνδρες και 4 γυναίκες), ηλικίας από 32 έως 55 ετών κατηγορούμενοι  για κατά περίπτωση συγκρότηση και ένταξη στην εγκληματική οργάνωση, παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων.

18052017kmak001

Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνται κι άλλα 23 ατόμα για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Στην κατοχή τους εκτός από μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών κατασχέθηκε ένα αυτόματο όπλο τύπου καλάσνικοφ, δύο πιστόλια, ένα αεροβόλο τυφέκιο, φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και  μια σιδηρογροθιά.

18052017kmak003

Όπως προέκυψε από την έρευνα,  από τον Δεκέμβριο του 2016, οι εμπλεκόμενοι  συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση, που είχε σαφή δομή και διακριτούς ρόλους και δραστηριοποιούνταν στο εμπόριο ναρκωτικών και την περαιτέρω διακίνησή τους.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών  εντόπισαν σε περιοχή της Θεσσαλονίκης τον 43χρονο υπήκοο Βουλγαρίας τη στιγμή που παρέδιδε σε 48χρονο ημεδαπό, τρεις συσκευασίες ηρωίνης συνολικού βάρους 416,5 γραμμαρίων.

18052017kmak004

Ακινητοποιήθηκαν άμεσα και συνελήφθησαν, ενώ από την κατοχή τους κατασχέθηκαν οι παραπάνω ποσότητες ναρκωτικών, το χρηματικό ποσό των 5.905 ευρώ προερχόμενο από το εμπόριο της ηρωίνης, 6 κινητά τηλέφωνα και δύο αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν για την παράνομη δραστηριότητά τους.

Επίσης οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν σε δασώδη περιοχή της Θεσσαλονίκης και το σημείο απόκρυψης των ναρκωτικών, που χρησιμοποιούσε ο 48χρονος, όπου βρέθηκαν 13 συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους 2 κιλών και 83 γραμμαρίων.

Κατά την εξέλιξη της αστυνομικής επιχείρησης εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας και τα υπόλοιπα άτομα, που ενέχονται με οποιοδήποτε τρόπο στην παράνομη δραστηριότητα της εγκληματικής οργάνωσης.

Σε ό,τι αφορά στις ποσότητες των ναρκωτικών κατασχέθηκαν: συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

·         3 κιλά και 466,3 γραμμάρια ηρωίνης,

·         36,6 γραμμάρια κοκαΐνης,

·         502,6 γραμμάρια μεθαδόνης,

·         367,9 γραμμάρια κάνναβης

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις