Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

07

Δεκεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Δένδιας: “Έτσι μου επιτέθηκε ο Κασιδιάρης”- Λαγός: “Αντέδρασε στην προκλητική κίνηση” (vid)
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Δένδιας: “Έτσι μου επιτέθηκε ο Κασιδιάρης”- Λαγός: “Αντέδρασε στην προκλητική κίνηση” (vid)

O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, περιέγραψε λίγα λεπτά αργότερα τι ακριβώς συνέβη με τον Ηλία Κασιδιάρη. Όπως λέει, την ώρα που σηκώθηκε για να βγει από την αίθουσα, πέρασε μπροστά από τα έδρανα της Χρυσής Αυγής την ώρα που μιλούσε ο κ. Κασιδιάρης. «Μου λέει, “πού πας ρε”, κάτι τέτοιο, συγχωρήστε με αν […]

21-6-2011-ÁÈÇÍÁ-ÂÏÕËÇ-ÓõæÞôçóç åðß ôçò ðñïôÜóåùò ôïõ Ðñùèõðïõñãïý Ã. ÐáðáíäñÝïõ ãéá ðáñï÷Þ øÞöïõ åìðéóôïóýíçò óôçí ÊõâÝñíçóç// ÓÔÇ ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ  Ï ÍÉÊÏÓ ÄÅÍÄÉÁÓ ÂÏÕËÅÕÔÇÓ ÍÄ  .(EUROKINISSIÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, περιέγραψε λίγα λεπτά αργότερα τι ακριβώς συνέβη με τον Ηλία Κασιδιάρη.

Όπως λέει, την ώρα που σηκώθηκε για να βγει από την αίθουσα, πέρασε μπροστά από τα έδρανα της Χρυσής Αυγής την ώρα που μιλούσε ο κ. Κασιδιάρης. «Μου λέει, “πού πας ρε”, κάτι τέτοιο, συγχωρήστε με αν λόγω της στιγμής δεν είμαι ακριβής, γυρίζω να τον κοιτάξω, και με σπρώχνει με τα δύο χέρια, λέγοντας και πάλι σήκω φύγε από εδώ ρε ή κάτι τέτοιο».

«Συνεχίζω να μην φεύγω, κινείται να μου επιτεθεί και τον μαζεύουν κάποιοι άλλοι και αρχίζουν να τον σπρώχνουν προς τα πίσω. Αρχίζει να πιάνει, να εκτοξεύει μπουκάλια νερά».

«Θεώρησα σωστό να μη μετακινηθώ από εκεί, διότι αυτό θα σήμαινε κάτι. Έμεινα εκεί, με αποτέλεσμα να αρχίσει να βρίζει, όχι μόνο εμένα, αλλά και τον πρώην πρωθυπουργό και τον Μάκη το Βορίδη, σχεδόν το σύνολο της ΚΟ της Χρυσής Αυγής και να πετάγονται μπουκάλια, νερά και διάφορα αντικείμενα. Νερό είναι σίγουρο ότι έφαγα», πρόσθεσε.

«Το θέμα δεν είναι προσωπικό. Είναι θεσμικό. Γιατί το πιο ανατριχιαστικό δεν ήταν οι βρισιές, που χαρακτηρίζουν τον υβριστή. Το ανατριχιαστικό είναι ότι υπήρξε τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής, που εξηγούσε ότι η επίθεση δεν είναι μία επίθεση κάποιου που απώλεσε την ψυχραιμία του, αλλά είναι μία πολιτική θέση αυτοδικίας. Ότι “εσύ έστειλες κάποιες δικογραφίες που μας αφορούσαν στη δικαιοσύνη και εμείς δικαιούμεθα να σε χτυπήσουμε, να κάνουμε, να ράνουμε…”».

Ερωτώμενος αν έχει κάτι να πει για την φράση του κ. Παπαχριστόπουλου ότι «και ο ίδιος ο Ηλίας Κασιδιάρης μπορεί να έχει μετανιώσει για τη στάση του», αλλά και στην αναφορά του Παύλου Φύσσα, ο κ. Δένδιας απάντησε:

«Μην ρωτάτε κάτι τέτοιο αυτήν την ώρα. Εγώ έχω εδραία πεποίθηση για το τι είναι η Χρυσή Αυγή και πού μπορεί να καταλήξει αυτή η δίκη. Εδραία πεποίθηση. Γι’ αυτό έστειλα τις δικογραφίες», συμπλήρωσε.

Τι είπε ο Γιάννης Λαγός

Από την πλευρά του, ο βουλευτής της ΧΑ, Γιάννης Λαγός, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ισχυρίστηκε ότι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής αντέδρασε στην προκλητική συμπεριφορά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Νίκου Δένδια, που πέρασε από μπροστά του την ώρα που είχε πάρει τον λόγο.

Ο κ. Λαγός είπε ότι «δεν αποχωρούμε από τη συζήτηση στη Βουλή αν το προεδρείο δεν μας πει ποιο συγκεκριμένο άρθρο του κανονισμού προβλέπει κάτι τέτοιο και και δεν δικαιολογήσει επαρκώς αυτήν την απόφαση».

«Αν μας αποδείξει ότι έχει αυτήν τη δικαιοδοσία το προεδρείο, θα αποχωρήσουμε. Αν επιμείνει αβάσιμα το προεδρείο και δεν έχει τη δικαιοδοσία να το κάνει δεν θα αποχωρήσουμε», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις