Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

24

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Μια 15χρονη, το πρώτο θύμα του παιχνιδιού “Μπλε Φάλαινα” στην Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια 15χρονη, το πρώτο θύμα του παιχνιδιού “Μπλε Φάλαινα” στην Ελλάδα

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ανήλικη πέφτει θύμα του παιχνιδιού «θανάτου» «Μπλε Φάλαινα» που οδηγεί σε αυτοτραυματισμούς, μέχρι και στην αυτοκτονία. Πρόκειται για μία 15χρονη μαθήτρια από την Κατερίνη που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης. Το κορίτσι έφερε τραύματα που φέρεται να είχε προκαλέσει η ίδια στον εαυτό της, ενώ οι πρώτες πληροφορίες λένε […]

18475dec9b33a9f1c8b31fae5fc7e34c

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ανήλικη πέφτει θύμα του παιχνιδιού «θανάτου» «Μπλε Φάλαινα» που οδηγεί σε αυτοτραυματισμούς, μέχρι και στην αυτοκτονία.

Πρόκειται για μία 15χρονη μαθήτρια από την Κατερίνη που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης.

Το κορίτσι έφερε τραύματα που φέρεται να είχε προκαλέσει η ίδια στον εαυτό της, ενώ οι πρώτες πληροφορίες λένε πως η 15χρονη Κ.Κ πήρε οδηγίες μέσω facebook από κάποιον που της ζήτησε να χαράξει με ξυράφι τα πόδια της και στη συνέχεια να καταναλώσει μεγάλη ποσότητα υπνωτικών χαπιών.

Η κοπέλα αυτοτραυματίστηκε, αλλά πήρε μόνο δυο χάπια και επειδή φοβήθηκε είπε τα πάντα στους γονείς της, οι οποίοι τη μετέφεραν στο νοσοκομείο Κατερίνης και υπέβαλαν σχετική καταγγελία στην ΕΛ.ΑΣ..

Η Ασφάλεια Κατερίνης ερευνά αν πράγματι ο τραυματισμός της 15χρονης έχει σχέση με το επικίνδυνο παιχνίδι και ζήτησε άρση απορρήτου των επικοινωνιών της για να διαπιστωθεί με ποιον συνομιλούσε στο κοινωνικό δίκτυο και της έδινε οδηγίες.

Η «Μπλε Φάλαινα» είναι ένα παιχνίδι διάρκειας 50 ημερών που διεξάγεται μέσω των social media μεταξύ εφήβων ηλικίας μεταξύ 12 και 16 χρόνων, οι οποίοι καλούνται να περάσουν μια σειρά από επικίνδυνες δοκιμασίες ακολουθώντας οδηγίες. Οι άγνωστοι συνομιλητές τους που έχουν ρόλο «καθοδηγητή», απειλούν τα παιδιά ότι έχουν τα στοιχεία τους σε περίπτωση που θα θελήσουν να εγκαταλείψουν το παιχνίδι!

Ως τώρα έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 300 θάνατοι παιδιών που συμμετείχαν στην «Μπλε Φάλαινα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις