Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Εξοργιστική πρόκληση! Ισλαμιστές προσευχήθηκαν στην Αγιά Σοφιά- Απαιτούν να γίνει τζαμί! (vid)
ΚΟΣΜΟΣ

Εξοργιστική πρόκληση! Ισλαμιστές προσευχήθηκαν στην Αγιά Σοφιά- Απαιτούν να γίνει τζαμί! (vid)

Χιλιάδες φανατικοί ισλαμιστές συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από την Αγιά Σοφιά στην Κωνσταντινούπολη, για την πρωινή τους προσευχή. Την ίδια στιγμή, απαιτούσαν την μετατροπή της σε τζαμί! Οι ισλαμιστές συγκεντρώθηκαν μπροστά από το παγκόσμιο μνημείο της Χριστιανοσύνης μετά από πρόσκληση της οργάνωσης νεολαίας  AGD με σύνθημα «σπάστε τις αλυσίδες, ανοίξτε την Αγιά Σοφιά». Εντωμεταξύ από τον […]

agia_sophia0

Χιλιάδες φανατικοί ισλαμιστές συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από την Αγιά Σοφιά στην Κωνσταντινούπολη, για την πρωινή τους προσευχή.

Την ίδια στιγμή, απαιτούσαν την μετατροπή της σε τζαμί!

Οι ισλαμιστές συγκεντρώθηκαν μπροστά από το παγκόσμιο μνημείο της Χριστιανοσύνης μετά από πρόσκληση της οργάνωσης νεολαίας  AGD με σύνθημα «σπάστε τις αλυσίδες, ανοίξτε την Αγιά Σοφιά».

Εντωμεταξύ από τον περασμένο Οκτώβριο, η Τουρκία αποφάσισε το διορισμό μόνιμου ιμάμη στην Αγιά Σοφιά σε μια θέση που αν και υπήρχε από το 1935, επί χρόνια παρέμενε κενή.

ImageHandler

Σύμφωνα με την απόφαση της μουφτείας της περιοχής Φατίχ, που φέρνει στη δημοσιότητα ο Ελεύθερος Τύπος, και της υπηρεσίας Θρησκευτικών Υποθέσεων όπου εντάσσεται η Αγιά Σοφιά, ο νέος μόνιμος ιμάμης θα είναι υπεύθυνος για όλες τις προσευχές της ημέρας.

Όπως επισημαίνουν τουρκικά ΜΜΕ «τώρα από τους τέσσερις μιναρέδες της Αγίας Σοφίας θα ακούγεται η φωνή του ιμάμη πέντε φορές την ημέρα ενώ μέχρι τώρα αυτό γινόταν δύο φορές την ημέρα».

Η Αγιά Σοφιά είναι μουσείο από το 1935.

Τον περασμένο Ιούλιο μάλιστα είχε απαγγελθεί το Κοράνι για πρώτη φορά μέσα από το εσωτερικό της Αγιά Σοφιάς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις