Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

02

Ιουνίου 2023

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Ανακοίνωση σοκ από το “Χαμόγελο του παιδιού”: Εφιστά την προσοχή των πολιτών
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακοίνωση σοκ από το “Χαμόγελο του παιδιού”: Εφιστά την προσοχή των πολιτών

  Του Πέτρου Καρσιώτη Δεν είναι η πρώτη φορά, αλλά η είδηση που ακολουθεί σοκάρει. Το «Χαμόγελο του Παιδιού», σε ανακοίνωσή του εφιστά την προσοχή ευαισθητοποιημένων πολιτών που σπεύδουν να συνδράμουν όποιους επικαλεστούν την ιδιότητα του εκπροσώπου  του Οργανισμού, να είναι επιφυλακτικοί και προσεκτικοί γιατί κάποιοι είναι απατεώνες! Οι πληροφορίες, που έφθασαν στους υπευθύνους του […]

 xamogelo-tou-paidiou-n94

Του Πέτρου Καρσιώτη

Δεν είναι η πρώτη φορά, αλλά η είδηση που ακολουθεί σοκάρει. Το «Χαμόγελο του Παιδιού», σε ανακοίνωσή του εφιστά την προσοχή ευαισθητοποιημένων πολιτών που σπεύδουν να συνδράμουν όποιους επικαλεστούν την ιδιότητα του εκπροσώπου  του Οργανισμού, να είναι επιφυλακτικοί και προσεκτικοί γιατί κάποιοι είναι απατεώνες!

Οι πληροφορίες, που έφθασαν στους υπευθύνους του «Χαμόγελου» και υποχρέωσαν σε έκδοση ανακοίνωσης για να κατατοπιστούν οι πολίτες για τον τρόπο λειτουργίας του, έχουν να κάνουν με ένα περιστατικό  στην περιοχή της Τριανδρίας στη Θεσσαλονίκης.

Η άγνωστη κοπέλα που φορούσε καρτελάκι με το λογότυπο του οργανισμού

Μια άγνωστη  κοπέλα που φορούσε καρτελάκι με το λογότυπο του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», παρουσιάστηκε στο σπίτι μιας κυρίας, αναφέροντάς της ότι κάνει μια ενημέρωση για τις δράσεις του οργανισμού.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, η νεαρή κοπέλα δεν έκανε καμία ενημέρωση για το έργο του Οργανισμού, αλλά ρωτούσε για την οικογενειακή κατάσταση της κυρίας και ζητούσε πληροφορίες για την προσωπική της ζωή.

Λίγες μέρες μετά το συγκεκριμένο περιστατικό, η κυρία έπεσε θύμα διάρρηξης και θεωρεί ότι η νεαρή κοπέλα έχει άμεση σχέση!

Το «Χαμόγελο» δεν βγαίνει ποτέ στον δρόμο, ούτε καλεί σε τηλέφωνα

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» διευκρινίζει, ότι δεν βγαίνει ποτέ στο δρόμο, ούτε πηγαίνει από πόρτα σε πόρτα, ούτε και καλεί σε τηλέφωνα για να πραγματοποιήσει οποιεσδήποτε πωλήσεις, να συγκεντρώσει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης ή να κάνει έρανο.

Οι χρηματικές δωρεές για την ενίσχυση των σκοπών του γίνονται μόνο με κατάθεση σε συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς επ’ ονόματι του, στα γραφεία του ή στους χώρους του.

Επισημαίνει ακόμη ότι για κάθε δωρεά, ανεξαρτήτως ποσού ή για οποιαδήποτε άλλη συναλλαγή, εκδίδεται νόμιμη απόδειξη με την επωνυμία του Οργανισμού.

xamogelo-tou-paidiou1

Επιπλέον, ανά τακτά χρονικά διαστήματα δημοσιοποιείται το σύνολο των δράσεων του Οργανισμού, καθώς και ο οικονομικός απολογισμός του.

Όλα τα οικονομικά στοιχεία του Οργανισμού, τα οποία και δημοσιοποιούνται, ελέγχονται ετησίως από το Σώμα Ορκωτών Λογιστών της Ernst and Young.

Όσοι φορούν στους δρόμους διακριτικά και κάνουν «εράνους», είναι πλαστά

Το «Χαμόγελο», που αγκαλιάζει εκατοντάδες παιδιά της ανάγκης, συνιστά στους πολίτες, να μην συνδράμουν οικονομικά ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο άτομα που περιφέρονται στους δρόμους, σε καταστήματα ή μεταβαίνουν στα σπίτια τους, ακόμα και όταν φορούν διακριτικά με το σήμα και την επωνυμία του οργανισμού, διότι αυτά είναι πλαστά.

Σκοπός τους η απάτη και η υφαρπαγή χρημάτων ευαίσθητων πολιτών

Το ίδιο ισχύει και για τυχόν ενημερωτικά έντυπα ή δήθεν αποδείξεις είσπραξης δωρεάς, διότι έχει διαπιστωθεί, ότι όλα αυτά είναι πλαστά, με σκοπό να υφαρπάξουν χρήματα για ίδιον όφελος και να εξαπατήσουν τους ανυποψίαστους πολίτες.

Τέλος, ο οργανισμός παρακαλεί οποιονδήποτε αντιληφθεί τέτοια περιστατικά να επικοινωνήσει άμεσα τόσο με τις αστυνομικές αρχές, όσο και με τον Οργανισμό, στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056».

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις