Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / H εφορία εφορμά!
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

H εφορία εφορμά!

Η εφορία ξεκινάει μπαράζ ελέγχων προς κάθε κατεύθυνση. «Δεν θα ξεφύγει κανείς», είναι η δήλωση κορυφαίου στελέχους του Υπουργείου Οικονομικών, που συμπληρώνει: «Σε έλεγχο θα μπουν  υποθέσεις εκκρεμών υποθέσεων που παρουσιάζουν την μεγαλύτερη παραβατικότητα και εισπραξιμότητα».  Πώς όμως θα πραγματοποιηθεί η όλη εξέλιξη των ελέγχων; «Θα τηρηθεί η αναλογία ελέγχου κατά 60% των υποθέσεων της […]

353_as_oikonomia_14

Η εφορία ξεκινάει μπαράζ ελέγχων προς κάθε κατεύθυνση. «Δεν θα ξεφύγει κανείς», είναι η δήλωση κορυφαίου στελέχους του Υπουργείου Οικονομικών, που συμπληρώνει: «Σε έλεγχο θα μπουν  υποθέσεις εκκρεμών υποθέσεων που παρουσιάζουν την μεγαλύτερη παραβατικότητα και εισπραξιμότητα».  Πώς όμως θα πραγματοποιηθεί η όλη εξέλιξη των ελέγχων; «Θα τηρηθεί η αναλογία ελέγχου κατά 60% των υποθέσεων της τελευταίας πενταετίας και κατά 40% για την προγενέστερη περίοδο», τονίζει υπηρεσιακός παράγοντας  και σημειώνει: «Θα ελεγχθούν υποθέσεις ποικίλων οικονομικών συσχετισμών:

i) Όσες αφορούν σε εκθέσεις των Υ.Ε.Δ.Ε.Ε..

ii) Αυτές που αφορούν σε επιστροφές φόρων.

iii) Σε όσες έχει εκδοθεί σημείωμα διαπιστώσεων με τα αποτελέσματα του φορολογικού ελέγχου και προσωρινός προσδιορισμός φόρων και προστίμων κατά τη δημοσίευση της παρούσας.

iv) Για υποθέσεις που επίκειται η έκδοση σημειώματος διαπιστώσεων και του προσωρινού προσδιορισμού φόρου και προστίμου, συνεκτιμώντας αιτιολογημένα στο Ο.Π.Σ. Elenxis και τα οριζόμενα στο τελευταίο εδάφιο της παραγράφου 4 της παρούσας.

v) Όσες αφορούν μη τήρηση των βιβλίων και της έκδοσης των φορολογικών στοιχείων, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, για φορολογουμένους που ασκούν οποιαδήποτε δραστηριότητα ή διακινούν αγαθά, για τις οποίες εκκρεμεί η σύνταξη εκθέσεων ελέγχου ή/και η έκδοση πράξεων.

vi) Εκείνες που αφορούν σε διασταυρωτικούς ελέγχους ενδοκοινοτικών συναλλαγών (VIES), υποθέσεις πολυμερών (ταυτόχρονων) ελέγχων που διενεργούνται από ελληνικές και αλλοδαπές φορολογικές αρχές, διενέργεια ελέγχου στο πλαίσιο επανάληψης διαδικασίας καθώς και σε εκτέλεση προδικαστικής απόφασης.

Από την όλη εξέλιξη δεν ξεφεύγει κανείς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις