alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των Ρουμάνων διαρρηκτών
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των Ρουμάνων διαρρηκτών

20042017dimos11

του Πέτρου Καρσιώτη

Και οι φωτογραφίες με τα στοιχεία ταυτότητας των Ρουμάνων κακοποιών που διέπρατταν ληστρικές επιδρομές σε διαμερίσματα πολυκατοικιών, μετά από βιντεοσκοπήσεις των κλειδαριών και παρακολουθήσεις των ενοίκων, δίνει στη δημοσιότητα η Αστυνομία με εντολή του εισαγγελέα, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης.

20042017dimos10

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση (συγκρότηση, ένταξη, διεύθυνση), διακεκριμένη περίπτωση κλοπής κατ’ εξακολούθηση, τελεσθείσα από περισσότερους που έχουν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές κατ’ επάγγελμα, με τη συνολική αξία της κλοπής να υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών από κοινού (αγορά-κατοχή), διακεκριμένη παράνομη οπλοκατοχή, παράνομη κατοχή κυνηγετικού όπλου και πλαστογραφία με χρήση κατά συρροή.

20042017dimos9

Στόχος της δημοσιοποίησης είναι η άντληση πληροφοριών από πολίτες, οι οποίοι έτυχε να έχουν δει τα μέλη της πολυδαίδαλης συμμορίας των διαρρηκτών-ληστών, είτε στο εσωτερικό των πολυκατοικιών που διαμένουν, είτε σε λαϊκές αγορές, καθώς εκεί εντόπιζαν άτομα που έδιναν εικόνα ευκατάστατων ανθρώπων, τα ακολουθούσαν και οργάνωναν τις επιθέσεις. Όπως έχει αποκαλύψει η «Alpha freepress», μέλη της συγκεκριμένης συμμορίας έχουν διαπράξει και δολοφονία στη διάρκεια ένοπλης εισβολής σε διαμέρισμα, στο Νέο Κόσμο. Συγκεκριμένα, τον Μάρτιο του 2016, άνοιξαν με ειδικό εργαλείο την πόρτα διαμερίσματος και όταν βρήκαν τον 54χρονο ιδιοκτήτη στο εσωτερικό μετά από συμπλοκή τον χτύπησαν στο κεφάλι με σιδερένιο αντικείμενο και τον άφησαν νεκρό.

20042017dimos8

Η Ασφάλεια Αττικής εκτιμά ότι είναι πολύ περισσότερες οι ληστρικές επιδρομές που έχει εξαπολύσει η συμμορία. Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476201 του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

20042017dimos7

Αποκαλυπτικό ήταν το ρεπορτάζ της «Alpha freepress», που δημοσιεύτηκε προ ημερών. Συγκεκριμένα, έγραφε: «Και δολοφονίες στη διάρκεια ενόπλων εισβολών σε διαμερίσματα έχουν διαπράξει τα μέλη της συμμορίας των Ρουμάνων κακοποιών, που δρούσε στα πρότυπα της Kamora και η οποία εξαρθρώθηκε πριν από λίγες ημέρες από την Ασφάλεια Αττικής με τις συλλήψεις οκτώ μελών της. Έμπαιναν στις πολυκατοικίες δήθεν να μοιράσουν διαφημιστικά φυλλάδια, αλλά φωτογράφιζαν η βιντεοσκοπούσαν κλειδαριές!

20042017dimos6

Έβλεπαν τις φωτογραφίες στο κρησφύγετό τους ή το βίντεο και αποφάσιζαν, ανάλογα με τον τύπο της, ποια εργαλεία θα χρησιμοποιούσαν για να την ανοίξουν χωρίς ίχνη παραβίασης! Δρούσε στα πρότυπα διεθνών εγκληματικών οργανώσεων, όπως η KAMORA και η DRAGETA, αποτελούμενη από Ρουμάνους με συγγενικούς δεσμούς μεταξύ τους. Μάρκαραν με διάφορα γράμματα το ματάκι της κάθε πόρτας είτε τοποθετούσαν ανάμεσα στην πόρτα και στο κούφωμα κάθε πόρτας, σημάδια που δεν μπορούσε να δει ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος! Στις πολυκατοικίες έμπαιναν με την πρόφαση ότι είναι διανομείς διαφημιστικών φυλλαδίων, έχοντας τυπώσει για το σκοπό αυτό δικά τους ψευτοφυλλάδια και κάρτες.

20042017dimos5

Κρύβονταν στα κλιμακοστάσια για να παρακολουθούν την κίνηση

Κρύβονταν σε διάφορα «τυφλά» σημεία των κλιμακοστασίω,ν ώστε και να μη γίνονται αντιληπτοί από τους ενοίκους και να μπορούν άνετα να παρακολουθούν τις κινήσεις μέσα στην πολυκατοικία! Όταν ερχόταν η ώρα να χτυπήσουν βεβαιώνοντας με χτύπημα του κουδουνιού ότι οι ένοικοι απουσίαζαν και έμπαιναν. Εκτός από τις οργανωμένες διαρρήξεις σε οικίες, οι δράστες διέπρατταν και ληστείες σε σπίτια, τα οποία επέλεγαν και κατόπτευαν.

20042017dimos4

Εκεί άλλαζαν τον τρόπο δράσης τους αφού τους ενδιέφερε τα θύματα τους να βρίσκονται εντός των οικιών, προκειμένου να τους αναγκάσουν χρησιμοποιώντας βία να τους αποκαλύψουν τις κρυψώνες που εναπόθεταν τα αντικείμενα αξίας. Επέλεγαν συνήθως ηλικιωμένους, εισέρχονταν στις οικίες τους και αφού τους ακινητοποιούσαν, χρησιμοποιώντας σωματική βία, τους εξανάγκαζαν να τους υποδείξουν τα σημεία που έκρυβαν τα χρήματα και τα τιμαλφή».

20042017dimos3 20042017dimos2 20042017dimos1