Αθήνα

°C

Παρασκευή

25

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Βόμβα στη Σανταρόζα: Οι πρώτες εκτιμήσεις της Αντιτρομοκρατικής για τους δράστες
ΕΛΛΑΔΑ

Βόμβα στη Σανταρόζα: Οι πρώτες εκτιμήσεις της Αντιτρομοκρατικής για τους δράστες

Του Πέτρου Καρσιώτη «Προσοχή, δεν είναι φάρσα»!, ανέφερε ο άγνωστος, που προειδοποίησε με τηλεφώνημά του σε γνωστή ιστοσελίδα για την επικείμενη έκρηξη ωρολογιακής βόμβας στην οδό Σανταρόζα, όπου βρίσκονται γραφεία της Eurobank. Με τη φράση αυτή, που έχει επαναληφθεί σε ανάλογες προειδοποιήσεις τοποθέτησης εκρηκτικών μηχανισμών, προσπαθεί το αντιτρομοκρατικό επιτελείο να αντιληφθεί ποιο τμήμα ασύλληπτων τρομοκρατών […]

xvlkmdjogtffmefbcyia-1132x509

Του Πέτρου Καρσιώτη

«Προσοχή, δεν είναι φάρσα»!, ανέφερε ο άγνωστος, που προειδοποίησε με τηλεφώνημά του σε γνωστή ιστοσελίδα για την επικείμενη έκρηξη ωρολογιακής βόμβας στην οδό Σανταρόζα, όπου βρίσκονται γραφεία της Eurobank.

Με τη φράση αυτή, που έχει επαναληφθεί σε ανάλογες προειδοποιήσεις τοποθέτησης εκρηκτικών μηχανισμών, προσπαθεί το αντιτρομοκρατικό επιτελείο να αντιληφθεί ποιο τμήμα ασύλληπτων τρομοκρατών βρίσκεται πίσω από την ενέργεια κατά της τράπεζας που προκάλεσε αναστάτωση στο κέντρο της Αθήνας.

Από την άλλη πλευρά, αστυνομικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών που έφθασαν επί τόπου, συγκέντρωσαν όσα υπολείμματα-ελάχιστα- ήταν δυνατόν να μείνουν στον τόπο της έκρηξης και τα μετέφεραν για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

1174443_17878202_1

Η έκρηξη, που σημειώθηκε ακριβώς στο χρονικό περιθώριο των τριάντα πέντε λεπτών που είχε αναφέρει ο άγνωστος στο τηλεφώνημα, ήταν αρκετά ισχυρή με αποτέλεσμα εκτός από την πρόσοψη της τράπεζας να προκληθούν υλικές ζημιές και σε τζαμαρίες κοντινών κτηρίων.

Όλα ξεκίνησαν πέντε λεπτά μετά τις 10 τη νύχτα, όταν ο άγνωστος επικοινώνησε με ενημερωτική ιστοσελίδα κάνοντας γνωστό ότι είχε τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στην οδό Σανταρόζα 7, όπου βρίσκονται τα γραφεία της Διεύθυνσης  ανθρώπινου δυναμικού της τράπεζας.

1174457_47547_20170419_sooc1492636614_-1-

Η αστυνομία και από το στόχο αλλά και από τη φρασεολογία του αγνώστου και το χρονικό περιθώριο, εκτίμησε ως πολύ σοβαρή την προειδοποίηση και δόθηκε εντολή να αποκλειστεί ταχύτατα  το τετράγωνο  στο οποίο βρίσκεται το κτήριο.

Από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, η κυκλοφορία διεκόπη στην οδό Σταδίου από την διασταύρωσή της με την οδό Αιόλου, και στην οδό Πανεπιστημίου από το ύψος της οδού Χαριλάου Τρικούπη.

σανταροζα

Την ίδια ώρα,  κλιμάκιο του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, διαπίστωσε ότι σε μια εσοχή κοντά στην είσοδο της τράπεζας υπήρχε μία τσάντα, κατά μία πληροφορία, σχολική.

Πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες, την τσάντα άφησαν στο σημείο δύο άτομα, που διέφυγαν με μοτοσυκλέτα.

Μέχρι την εξέταση όλων των δεδομένων του τρομοκρατικού χτυπήματος, μόνο εικασίες μπορούν να γίνουν ως προς την ταυτότητα της οργάνωσης που βρίσκεται πίσω από την επίθεση.

Η επίθεση, πάντως, παρουσιάζει ομοιότητες με την έκρηξη βόμβας στα γραφεία του ΣΕΒ στις 24 Νοεμβρίου 2015, στην οδό Ξενοφώντος 5, στο Σύνταγμα.

Και τότε δύο άτομα είχαν φθάσει στα γραφεία της Ξενοφώντος με μοτοσυκλέτα, ο ένας κατέβηκε άφησε το σακίδιο και οι δύο μαζί διέφυγαν παραμένοντας ακόμη ασύλληπτοι.

Από εκεί και πέρα υπάρχει μια σειρά επιθέσεων η και περιπτώσεις που δεν εξερράγησαν οι βόμβες με των οποίων τα δεδομένα θα συγκριθεί η βομβιστική επίθεση της Τετάρτης.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις