Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

14

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Τσεχία: “Ας μας τιμωρήσει όσο θέλει η Ε.Ε. Ούτε ένας ακόμη πρόσφυγας.”
ΚΟΣΜΟΣ

Τσεχία: “Ας μας τιμωρήσει όσο θέλει η Ε.Ε. Ούτε ένας ακόμη πρόσφυγας.”

Ούτε έναν ακόμη πρόσφυγα δεν πρόκειται να δεχτεί η Τσεχία, αποδεχόμενη οποιαδήποτε τιμωρία από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αν και δέχτηκε μόνο 12 από τους 1.600 που πρέπει να πάρει βάσει του ευρωπαϊκού προγράμματος μετεγκατάστασης, προτιμά τις κυρώσεις παρά την υποδοχή κι άλλων προσφύγων, διαμυνήει ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Μίλαν Κόβανετς. Ο Κόβαντες δήλωσε πως […]

E2JGrfATaVO1Lu5b5CeP

Ούτε έναν ακόμη πρόσφυγα δεν πρόκειται να δεχτεί η Τσεχία, αποδεχόμενη οποιαδήποτε τιμωρία από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αν και δέχτηκε μόνο 12 από τους 1.600 που πρέπει να πάρει βάσει του ευρωπαϊκού προγράμματος μετεγκατάστασης, προτιμά τις κυρώσεις παρά την υποδοχή κι άλλων προσφύγων, διαμυνήει ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Μίλαν Κόβανετς.

Ο Κόβαντες δήλωσε πως η Τσεχία είναι πρόθυμη να αντιμετωπίσει ακόμα και οικονομικές κυρώσεις στο θέμα αυτό, αλλά δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση να αλλάξει την στάση της.

«Καθώς ελέγχουμε τους πρόσφυγες που έχουν απομείνει, θεωρώ ότι δεν είναι δυνατόν να πάρουμε κανέναν άλλον», είπε.  «Από εκεί και πέρα, εναπόκειται στην κυβέρνηση το να αποφασίσει εάν αξίζει να υποστεί τις κυρώσεις ή όχι. Κατά την γνώμη μου, αξίζει. Δεν μπορείς να αφήνεις ανθρώπους έτσι εδώ χωρίς έλεγχο», συμπλήρωσε.

Με αυτό άλλωστε συμφωνεί και ο πρόεδρος της χώρας, που έχει δηλώσει ανοιχτά πως με το να δεχτεί πρόσφυγες θα θέσει την χώρα του σε κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης.

Το πρόστιμο γι’ αυτό φτάνει και τις 250.000 ευρώ για κάθε θέση πρόσφυγα που μένει κενή και είναι πιθανόν να επιβληθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Τις ίδιες κυρώσεις θα αντιμετωπίσουν Πολωνία και Ουγγαρία, που αρνούνται επίσης να δεχτούν πρόσφυγες και να εφαρμόσουν το πρόγραμμα.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις