Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Εξέγερση στη Γαλλία: Σκηνές πολέμου στη μεγαλύτερη φυλακή της Ευρώπης (pics-vid)
ΚΟΣΜΟΣ

Εξέγερση στη Γαλλία: Σκηνές πολέμου στη μεγαλύτερη φυλακή της Ευρώπης (pics-vid)

Χάος επικρατούσε όλη τη νύχτα στο Φλερί Μεροζί κοντά στο Παρίσι, τη μεγαλύτερη φυλακή σε ολόκληρη την Ευρώπη. Οι δεσμοφύλακες εξεγέρθηκαν, ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας καθώς ανησυχούν για την ασφάλεια τους. Οι Αρχές προσπάθησαν να απομακρύνουν τους εξαγριωμένους διαμαρτυρόμενους που είχαν μπλοκάρει την είσοδο της φυλακής, όμως τα πράγματα βγήκαν εκτός ελέγχου και ακολούθησαν μάχες […]

pr05

Χάος επικρατούσε όλη τη νύχτα στο Φλερί Μεροζί κοντά στο Παρίσι, τη μεγαλύτερη φυλακή σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Οι δεσμοφύλακες εξεγέρθηκαν, ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας καθώς ανησυχούν για την ασφάλεια τους.

pr01

Οι Αρχές προσπάθησαν να απομακρύνουν τους εξαγριωμένους διαμαρτυρόμενους που είχαν μπλοκάρει την είσοδο της φυλακής, όμως τα πράγματα βγήκαν εκτός ελέγχου και ακολούθησαν μάχες σώμα με σώμα.

Από τη μία οι περίπου 350 δεσμοφύλακες έστηναν οδοφράγματα, έκαιγαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους και από την άλλη οι άντρες της αστυνομίας έκαναν ρίψη δακρυγόνων.

Το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό, με τους εργαζομένους να κινδυνεύουν από την βία των κρατουμένων και το γαλλικό κράτος να μην δίνει λύσεις ως τώρα.

pr02

Όπως δήλωσε αξιωματούχος των φυλακών “οι έγκλειστοι είναι όλο και νεαρότεροι και όλο και πιο βίαιοι. Αν δεν λάβουν αμέσως αυτό που ζητούν, χτυπούν τον πρώτο δεσμοφύλακα που θα περάσει μπροστά τους”.

Στη φυλακή βρίσκονται 4.500 κρατούμενοι ενώ δεν θα έπρεπε να υπερβαίνουν τις 3.000.

pr03

Αυτό που ζητούν οι δεσμοφύλακες είναι μείωση του αριθμού των εγκλείστων και αύξηση του προσωπικού κατά τουλάχιστον 10% στο Φλερί καθώς και ανάκληση του νόμου που απαιτεί να δικαιολογούν την απόφασή τους να υποβάλουν τους κρατουμένους σε εξονυχιστικούς σωματικούς ελέγχους.

pr04

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις