Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Καραγιαννίδης: “Το Άγιο Φως είναι αντικείμενο, δεν μπορεί να μεταφέρεται με έξοδα του κράτους” (video)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καραγιαννίδης: “Το Άγιο Φως είναι αντικείμενο, δεν μπορεί να μεταφέρεται με έξοδα του κράτους” (video)

  Μετά τις δηλώσεις του Μάκη Μπαλαούρα που προκάλεσαν τις αντιδράσεις των Χριστιανών, έρχεται και δεύτερος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ να εκφράσει την αντίθεση του στη μεταφορά του Αγίου Φωτός με έξοδα του κράτους. Ο κ. Μπαλαούρας είχε χαρακτηρίσει το Άγιο Φως κατάλοιπο της παγανιστικής περιόδου, ενώ ο Χρήστος Καραγιαννίδης κάνει λόγο για «αντικείμενο» που δεν […]

 ImageHandler

Μετά τις δηλώσεις του Μάκη Μπαλαούρα που προκάλεσαν τις αντιδράσεις των Χριστιανών, έρχεται και δεύτερος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ να εκφράσει την αντίθεση του στη μεταφορά του Αγίου Φωτός με έξοδα του κράτους.

Ο κ. Μπαλαούρας είχε χαρακτηρίσει το Άγιο Φως κατάλοιπο της παγανιστικής περιόδου, ενώ ο Χρήστος Καραγιαννίδης κάνει λόγο για «αντικείμενο» που δεν μπορεί να μεταφέρεται με τιμές αρχηγού κράτους.

«Δεν είναι αρχηγός κράτους και άρα δεν μπορεί να έρχεται με έξοδα του κράτους. Έρχεται ένα αντικείμενο, η φωτιά, το Άγιο Φως. Αυτό δεν συμβαίνει σε ένα πολιτισμένο κράτος» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Καραγιαννίδης.

«Βλέπετε το Βατικανό να κάνει το ίδιο; Βλέπετε στην Αγγλία, τη Γερμανία να το κάνουν;».

«Να μεταφέρεται το άγιο φως όπως του αξίζει αλλά δεν είναι αρχηγός κράτους να στήνεται υπουργός και άγημα να το υποδεχθεί», πρόσθεσε.

«Εγώ δεν είπα ότι δεν είναι επίσημο αλλά η μεταφορά του με τιμές αρχηγού κράτους δεν ίσχυε στο παρελθόν, τα τελευταία χρόνια ισχύει», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε το απόσπασμα:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις