Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

16

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Σοκαριστικές μαρτυρίες για τον ξυλοδαρμό του φοιτητή από τους Χρυσαυγίτες
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοκαριστικές μαρτυρίες για τον ξυλοδαρμό του φοιτητή από τους Χρυσαυγίτες

Σοκάρουν οι μαρτυρίες για την επίθεση των Χρυσαυγιτών εναντίον του 24χρονου φοιτητή, που είχαν ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του. Όπως όλα δείχνουν, η συμμορία ξυλοκόπησε τον φοιτητή το μεσημέρι της 31ης Μαρτίου, επειδή θεώρησαν πως ευθύνεται για την επίθεση στα γραφεία του κόμματος στη Μεσογείων, το πρωί της ίδιας μέρας. Ο μοναδικός μάρτυρας που […]

xa1

Σοκάρουν οι μαρτυρίες για την επίθεση των Χρυσαυγιτών εναντίον του 24χρονου φοιτητή, που είχαν ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του.

Όπως όλα δείχνουν, η συμμορία ξυλοκόπησε τον φοιτητή το μεσημέρι της 31ης Μαρτίου, επειδή θεώρησαν πως ευθύνεται για την επίθεση στα γραφεία του κόμματος στη Μεσογείων, το πρωί της ίδιας μέρας.

Ο μοναδικός μάρτυρας που αναγνώρισε τον 42χρονο δράστη, είπε, σύμφωνα με την «Καθημερινή»: «Ενώ βρισκόμουν στο μπαλκόνι, είδα δύο άτομα να χτυπάνε με μπουνιές και κλωτσιές έναν νεαρό. Ανέβαινε πεζός την οδό Παπαδά και τα δύο άτομα ήρθαν από πίσω του. Αμέσως μετά, ανέβηκε την οδό Παπαδά ένα ασημί δίκυκλο, από το οποίο αποβιβάστηκε ο ΧΖ, τον οποίο γνωρίζω καθώς είναι ιδιοκτήτης της καφετέριας Β. στους Αμπελόκηπους. Επιτέθηκε κι αυτός στον νεαρό με μπουνιές και κλωτσιές. Ο νεαρός είχε αίματα στο πρόσωπο και ο ΧΖ του έλεγε “εσύ έκαψες τα γραφεία της Χρυσής Αυγής;”. Του αφαίρεσαν το σακίδιο πλάτης και οι τρεις δράστες ανέβηκαν στο δίκυκλο και κινήθηκαν ανάποδα την οδό Παπαδά, προς Μεσογείων. Μετά το περιστατικό κατέβηκα κάτω και δώσαμε τις πρώτες βοήθειες στον τραυματία».

Ο ίδιος ο φοιτητής, το βράδυ της επίθεσης κατέθεσε: «Ένας από αυτούς με έριξε κάτω και ξεκίνησε να με χτυπά με τα χέρια και τα πόδια του. Στην συνέχεια ήρθε και ένα άλλο μηχανάκι με δύο άτομα και ένας πεζός και με χτυπούσαν πλέον και οι τέσσερις στο κεφάλι και το σώμα. Καθώς με χτυπούσαν μου έλεγαν να πάμε από τα γραφεία τους και με τραβούσαν σαν να με σέρνουν».

xa2

«Τρώω την πρώτη και την δεύτερη γροθιά στο πρόσωπο, έπεσα κάτω και άρχισε χαμογελώντας να με χτυπάει στο κεφάλι και το πρόσωπο. Την ώρα που με χτυπούσε και προσπαθούσα να προστατεύσω το πρόσωπο, ένιωσα και ένα χτύπημα από πίσω στο κεφάλι. Θεώρησα ότι ήταν και δεύτερο άτομο από πίσω μου. Προσπάθησα να αμυνθώ και τότε ένιωσα και άλλο χτύπημα στο κεφάλι μου προφανώς από τρίτο άτομο. Ο πρώτος από αυτούς, αυτός που με περίμενε στην Παπαδά  πήρε φόρα με το πόδι του και με χτύπησε στον αυχένα με κλωτσιές. Βλέπω άλλον να έρχεται προς το μέρος μου, πιο ψηλός από μένα, με ρώτησε “πώς είσαι ρε φίλε;” και του λέω “δεν είμαι καλά” και μου έριξε μπουνιές λέγοντάς μου “έλα, πάμε στα γραφεία”», συμπλήρωσε.

Οι υπόλοιποι αυτόπτες μάρτυρες, δεν αναγνώρισαν τον δράστη, ωστόσο βοήθησαν πολύ στην υπόθεση.

Μια γυναίκα είπε: «Απευθύνονταν στον νεαρό λέγοντάς του “εσύ είσαι που μας έσπασες τα γραφεία”. Ο νεαρός απάντησε “δεν ξέρω τι λέτε” και έκανε πίσω βήματα».

Ο 42χρονος, υπεύθυνος ασφαλείας ων κεντρικών γραφείων της Χρυσής Αυγής και μετακλητός υπάλληλος του κόμματος στη Βουλή, αρνείται κάθε κατηγορία.

Μάλιστα αναφέρει πως ο πρώτος μάρτυρας δεν είναι αξιόπιστος, καθώς τον γνωρίζει από παλιά.

«Τον ήξερα από το σχολείο. Άρχισε να έχει προβλήματα, έκανε χρήση ναρκωτικών και είχε νοσηλευθεί στο 414 ψυχιατρικό νοσοκομείο γιατί είχε ψυχώσεις και εμμονές ότι τον παρακολουθούν. Είχε σταματήσει να έρχεται στο Β. παρενοχλούσε τις κοπέλες που σύχναζαν εκεί, είχε συμπεριφορά αλλοπρόσαλλη. Το 2015 του είπα να μην ξαναπατήσει το πόδι του στο μαγαζί και τότε με απείλησε, λέγοντάς μου “βάρδα μη σε πετύχω” και “θα γυρίσει ο τροχός”».

Ο δράστης κρίθηκε προφυλακιστέος και παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό των υπαλλήλων της Βουλής με το ερώτημα της οριστικής παύσης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις