Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Τα καθημερινά λάθη που ευθύνονται για τη μη απώλεια κιλών
ΥΓΕΙΑ

Τα καθημερινά λάθη που ευθύνονται για τη μη απώλεια κιλών

Μερικές φορές παρόλες τις προσπάθειες που καταβάλλει κάποιος ή κάποια για να αδυνατίσει δεν τα καταφέρνει και φαίνεται σαν ο μεταβολισμός να «κολλάει». H απάντηση ίσως βρίσκεται στο γεγονός πως μερικές καθημερινές σου συνήθειες καταστρέφουν το μεταβολισμό: Δεν κοιμάσαι αρκετά Σε όλους συμβαίνει μερικές νύχτες να μη μπορούν να κοιμηθούν, αλλά αν το έχεις συνήθεια […]

340_ygeia_5

Μερικές φορές παρόλες τις προσπάθειες που καταβάλλει κάποιος ή κάποια για να αδυνατίσει δεν τα καταφέρνει και φαίνεται σαν ο μεταβολισμός να «κολλάει». H απάντηση ίσως βρίσκεται στο γεγονός πως μερικές καθημερινές σου συνήθειες καταστρέφουν το μεταβολισμό:

Δεν κοιμάσαι αρκετά Σε όλους συμβαίνει μερικές νύχτες να μη μπορούν να κοιμηθούν, αλλά αν το έχεις συνήθεια να κοιμάσαι λίγες ώρες το βράδυ, τότε μην παραπονιέσαι που ο δείκτης της ζυγαριάς σου έχει πάρει την ανιούσα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η έλλειψη ύπνου επηρεάζει σημαντικά τον μεταβολισμό. Φρόντιζε να κοιμάσαι 8 ώρες τη μέρα, διαφορετικά θα υποστείς τις συνέπειες που είναι οι εξής: αργός μεταβολισμός, αδυναμία ελέγχου της όρεξης, δυσκολία να κάψεις γρήγορα θερμίδες.

Δεν πίνεις νερό με το που ξυπνάς Το τρικ για να καταφέρεις να ξυπνήσεις τον μεταβολισμό σου είναι να πίνεις ένα ποτήρι νερό με το που σηκώνεσαι από το κρεβάτι -και πριν φυσικά φας κάτι. Όσοι ακολούθησαν αυτή τη συνήθεια κατάφεραν πιο εύκολα να κοντρολάρουν τις λιγούρες τους, νίκησαν το φούσκωμα και είχαν περισσότερη ενέργεια μέσα στην ημέρα

Κάθεσαι πολλές ώρες Απλά σκέψου πως κοιμάσαι κατά μέσο όρο 8 ώρες τη μέρα και κάθεσαι στην καρέκλα του γραφείου άλλες 8 (τουλάχιστον) ώρες. Αυτό τί σημαίνει; Μα φυσικά πως το σώμα σου συνηθίζει την… αδράνεια. Για να καταφέρεις να ενεργοποιήσεις το μεταβολισμό σου χρειάζεται να ασκηθείς. Βγες για περπάτημα, τρέξιμο, κάνε σπορ, πήγαινε γυμναστήριο!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις