Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ερντογάν: “Όσο είναι ελεύθεροι να με λένε δικτάτορα, τόσο είμαι ελεύθερος να τους λέω φασίστες και ναζί”
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: “Όσο είναι ελεύθεροι να με λένε δικτάτορα, τόσο είμαι ελεύθερος να τους λέω φασίστες και ναζί”

Συνέντευξη στην τουρκική τηλεόραση παραχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εκφράζοντας για ακόμα μία φορά την ενόχληση του με τους Ευρωπαίους, για τον τρόπο που τον χαρακτηρίζουν. Όσο με λένε δικτάτορα, θα τους λέω φασίστες «Έχεις την ελευθερία να αποκαλείς τον Ερντογάν δικτάτορα, αλλά ο Ερντογάν δεν έχει την ελευθερία να τους αποκαλεί φασίστες […]

ImageHandlerPQCHC82E

Συνέντευξη στην τουρκική τηλεόραση παραχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εκφράζοντας για ακόμα μία φορά την ενόχληση του με τους Ευρωπαίους, για τον τρόπο που τον χαρακτηρίζουν.

Όσο με λένε δικτάτορα, θα τους λέω φασίστες

«Έχεις την ελευθερία να αποκαλείς τον Ερντογάν δικτάτορα, αλλά ο Ερντογάν δεν έχει την ελευθερία να τους αποκαλεί φασίστες ή ναζί. Μην το εκλάβετε ως επίθεση, αλλά εγώ θα εξακολουθήσω να τους αποκαλώ φασίστες, για όσο εκείνοι με αποκαλούν δικτάτορα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Μεταξύ άλλων, εξέφρασε την δυσαρέσκεια του και για τα λεγόμενα του προέδρου  της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, λέγοντας πως «ο Γερμανός πρόεδρος έκανε μία δήλωση που στόχευσε σε μένα, παρ’ ότι συνδεόμαστε με στενή φιλία. Εύχομαι να μην είχε κάνει ποτέ αυτή τη δήλωση».

Η κόντρα της Ευρώπης με την Τουρκία, δεν έχει να κάνει με το σύνολο των κρατών- μελών αλλά με συγκεκριμένες χώρες, υποστήριξε ο «σουλτάνος».

Η σύγκριση της Γερμανίας και της Ολλανδίας με τη ναζιστική εποχή, έγινε από τον Τούρκο πρόεδρο, όπως ισχυρίστηκε, καθώς η απαγόρευση να παρευρεθεί υπουργός του στη χώρα, δεν ταιριάζει με το διεθνές δίκαιο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις