Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Εκλογές Ολλανδία: Ο 30χρονος αριστερός που έχει τρελάνει τις γυναίκες, τη νεολαία και τους μετανάστες (pics-vid)
ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές Ολλανδία: Ο 30χρονος αριστερός που έχει τρελάνει τις γυναίκες, τη νεολαία και τους μετανάστες (pics-vid)

Ονομάζεται Γιέσε Κλάβερ και έχει κάνει τις γυναίκες στην Ολλανδία να παραμιλούν, με πολλούς να τον συγκρίνουν με τον γοητευτικό Τριντό που έγινε «λατρεία» από τη μια στιγμή στην άλλη. Ο 30χρονος ηγέτης της Πράσινης Αριστεράς, με πατέρα Μαροκινό και μητέρα από την Ινδονησία, έχει κερδίσει τη νεολαία και προκαλεί ανησυχία στα δύο πρώτα κόμματα […]

DSC1550-1280x855

Ονομάζεται Γιέσε Κλάβερ και έχει κάνει τις γυναίκες στην Ολλανδία να παραμιλούν, με πολλούς να τον συγκρίνουν με τον γοητευτικό Τριντό που έγινε «λατρεία» από τη μια στιγμή στην άλλη.

Ο 30χρονος ηγέτης της Πράσινης Αριστεράς, με πατέρα Μαροκινό και μητέρα από την Ινδονησία, έχει κερδίσει τη νεολαία και προκαλεί ανησυχία στα δύο πρώτα κόμματα που διεκδικούν την τη νίκη την ερχόμενη Τετάρτη.

a44f18e4-7c44-414d-94ae-a66d5191d50e

Οι δημοσκοπήσεις τον θέλουν στην Τρίτη θέση με 17 έδρες, μετά τους Φιλελεύθερους του Ολλανδού πρωθυπουργού, Μαρκ Ρούτε και το ακροδεξιό Κόμμα της Ελευθερίας του Χέερτ Βίλντερς.

2016-09-22 11:42:31 DEN HAAG - Jesse Klaver (Groenlinks) tijdens de voortzetting van de Algemene Politieke Beschouwingen, die traditioneel volgen op Prinsjesdag. ANP BART MAAT

Την ώρα που το 60% δηλώνει πως δεν έχει αποφασίσει τι θα ψηφίσει, το Reuters ισχυρίζεται πως ο Κλάβερ θα μπορούσε να μπει στη νέα κυβέρνηση και να συμμαχήσει με τα άλλα κόμματα ώστε να εκτοπίσουν τον ακροδεξιό Βίλντερς.

Jesse_Klaver_wel_of_niet_beschikbaar_na_opstappen_Sap_(foto_ANP)

Ο 30χρονος που είναι πατέρας δύο παιδιών, υποστήριξε ως αν κερδίσει, θα αυξήσει τις δαπάνες για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και θα αντιμετωπίσει τα κοινωνικά προβλήματα, εξαιτίας των οποίων το 40% των Μαροκινών και Τούρκων μεταναστών αισθάνονται ανεπιθύμητοι.

e8a0e1b8-922b-4f81-9803-6dc9dae65664

«Είναι τρομερό άνθρωποι που γεννήθηκαν στην Ολλανδία να νιώθουν ότι δεν είναι μέρος αυτής της κοινωνίας. Είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ντρεπόμαστε και θέλω να το αλλάξω», δήλωσε στο Reuters.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις