Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / “Βροντερό όχι” Σόιμπλε σε κούρεμα χρέους: Μετά το 2018 και αν κριθεί απαραίτητο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Βροντερό όχι” Σόιμπλε σε κούρεμα χρέους: Μετά το 2018 και αν κριθεί απαραίτητο

Κάθετος στο «όχι» ο Σόιμπλε για πιθανό κούρεμα του χρέους πριν το 2018. Σύμφωνα με δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, κάτι τέτοιο θα γίνει μετά το 2018 κι αυτό μόνο «αν είναι απαραίτητο ένα τέτοιο μέτρο». Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τόνισε «η Ελλάδα είναι αυτή που θα αποφασίσει αν θέλει να παραμείνει στην Ευρωζώνη» και πρόσθεσε […]

schauble662

Κάθετος στο «όχι» ο Σόιμπλε για πιθανό κούρεμα του χρέους πριν το 2018.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, κάτι τέτοιο θα γίνει μετά το 2018 κι αυτό μόνο «αν είναι απαραίτητο ένα τέτοιο μέτρο».

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τόνισε «η Ελλάδα είναι αυτή που θα αποφασίσει αν θέλει να παραμείνει στην Ευρωζώνη» και πρόσθεσε ότι «είμαστε ανοικτοί σε συζήτηση για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους το 2018, αν είναι απαραίτητο ένα τέτοιο μέτρο, αλλά αυτή η στιγμή δεν είναι κατάλληλη για κάτι τέτοιο».

Αυτό που επείγει τώρα, είναι το κλείσιμο της αξιολόγησης είπε ο υπουργός.

Η δήλωση του Σόιμπλε, διαψεύδει δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης του γερμανικού περιοδικού Spiegel το οποίο την Κυριακή υποστήριζε ότι το Βερολίνο αρχίζει σιγά- σιγά να απομακρύνεται από την σκληρή του γραμμή και αφήνει ανοιχτό το άμεσο κούρεμα του ελληνικού χρέους.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις