Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Το “ριφιφί” στο κοσμηματοπωλείο
ΕΛΛΑΔΑ

Το “ριφιφί” στο κοσμηματοπωλείο

Του Πέτρου Καρσιώτη Με μια επαγγελματική πρέσα και δύο σακίδια γεμάτα εργαλεία διάρρηξης όλων των ειδών, δύο Αλβανοί κι ένας Τούρκος, επιχείρησαν να διαρρήξουν κοσμηματοπωλείο στη Βέροια με τη μέθοδο του “ριφιφί”. Τα σχέδια να εκπορθήσουν το κατάστημα και να σηκώσουν πλήθος κοσμημάτων, τα… χάλασε η Αστυνομία. Με την εμφάνιση των αστυνομικών Πρόληψης και Καταστολής […]

06032017rififi004

Του Πέτρου Καρσιώτη

Με μια επαγγελματική πρέσα και δύο σακίδια γεμάτα εργαλεία διάρρηξης όλων των ειδών, δύο Αλβανοί κι ένας Τούρκος, επιχείρησαν να διαρρήξουν κοσμηματοπωλείο στη Βέροια με τη μέθοδο του “ριφιφί”.

Τα σχέδια να εκπορθήσουν το κατάστημα και να σηκώσουν πλήθος κοσμημάτων, τα… χάλασε η Αστυνομία.

Με την εμφάνιση των αστυνομικών Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, ο ένας από τους Αλβανούς που έπαιζα ρόλο “τσιλιαδόρου” το έσκασε, αλλά οι άλλοι δύο συνελήφθησαν επί το… έργον!

06032017rififi002

Ποιοι ήταν οι… επίδοξοι «ριφιφήδες»

Επίδοξοι «ριφιφήδες», ήταν  38χρονος υπήκοος Αλβανίας και ένας 62χρονος υπήκοος Τουρκίας. Στη δικογραφία  συμπεριλαμβάνεται και ο 35χρονος συνεργός τους, υπήκοος Αλβανίας, που διέφυγε.

Τα ξημερώματα,  οι 3 δράστες, αρχικά παραβίασαν συρμάτινη περίφραξη αυλής μονοκατοικίας και κατάφεραν να προσεγγίσουν τον εξωτερικό τοίχο στο πίσω μέρος του κοσμηματοπωλείου.

Στη συνέχεια με ειδικά εργαλεία επιχείρησαν να ανοίξουν τρύπα στον τοίχο, με σκοπό να καταφέρουν να μπουν στο κοσμηματοπωλείο.

06032017rififi003

Η πρέσσα και τα σακίδια με τα ειδικά εργαλεία διάρρηξης

Στο σημείο της διάρρηξης, όπου διαπιστώθηκε μερική ρωγμή στον τοίχο, βρέθηκαν  μία επαγγελματική πρέσα και δύο σακίδια που περιείχαν ειδικά διαρρηκτικά εργαλεία και εξαρτήματα, γάντια και κουκούλα, ενώ από την κατοχή των συλληφθέντων κατασχέθηκαν γάντια, φακός, ένα κινητό τηλέφωνο και δύο κάρτες κινητής τηλεφωνίας.

Σε βάρος του 62χρονου και του 35χρονου, έχει επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και άλλοι περιοριστικοί όροι, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

rif2 rif1

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις