Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Εκβιασμός στο όνομα της… Θάνου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Εκβιασμός στο όνομα της… Θάνου

του Πέτρου Καρσιώτη Δήθεν γνωριμίες με την… Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Βασιλική Θάνου, τον εισαγγελέα της αντιτρομοκρατικής, τον διοικητή της Ασφάλειας Αττικής και πολλούς άλλους αξιωματούχους, επικαλείτο ένα ζευγάρι εκβιαστών για να πείσουν ευκολότερα εκβιαζόμενο θύμα τους να καταβάλει μεγάλα ποσά «για να μην… μπλέξει»! Κύριος δράστης του εκβιασμού και βέβαια της ψευδέστατης επίκλησης […]

xeiropedes

του Πέτρου Καρσιώτη

Δήθεν γνωριμίες με την… Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Βασιλική Θάνου, τον εισαγγελέα της αντιτρομοκρατικής, τον διοικητή της Ασφάλειας Αττικής και πολλούς άλλους αξιωματούχους, επικαλείτο ένα ζευγάρι εκβιαστών για να πείσουν ευκολότερα εκβιαζόμενο θύμα τους να καταβάλει μεγάλα ποσά «για να μην… μπλέξει»!

Κύριος δράστης του εκβιασμού και βέβαια της ψευδέστατης επίκλησης των προηγούμενων κρατικών λειτουργών, είναι  ένας 44χρονος συνιδιοκτήτης καταστήματος εμπορίας όπλων στον Πειραιά. Ο εν λόγω κατηγορείται ότι επικαλείτο στο θύμα του «επαφές» με αυτά τα υψηλά ιστάμενα στελέχη του δικαστικού και αστυνομικού σώματος, τα οποία όπως υποστήριζε ψευδώς μπορούσε να… λαδώσει με χρήματα που θα του έδινε το θύμα!

Είχε πείσει το θύμα ότι η κα Θάνου ήταν συγγενής της 43χρονης συντρόφου του, λέγοντας: «Αν δεις το βιογραφικό της (Βασιλικής Θάνου), είναι από το ίδιο χωριό της συντρόφου μου. Είναι δύο αδερφών παιδιά»! Το θύμα του εκβιασμού, που εργάζεται ως υπάλληλος ασφαλείας, ήταν μέλος του σκοπευτικού συλλόγου του εμπόρου όπλων. Κάποια στιγμή  είχε δώσει στον δράστη δύο σκοπευτικά όπλα, προκειμένου να τα συντηρήσει ή να τα πουλήσει.

Μία σύλληψη αστυνομικού, που ενέπλεξε το θύμα στην υπόθεση

Τον Νοέμβριο του 2016, ο 44χρονος έμπορος όπλων τού είπε ότι ένα από τα όπλα που του είχε δώσει για συντήρηση ή πώληση βρέθηκε στην κατοχή ενός αστυνομικού-οπλουργού της Ασφάλειας Αττικής, ο οποίος συνελήφθη στις 25 Νοεμβρίου 2016 για κατοχή παράνομων όπλων και ενδεχομένως θα κατηγορηθεί και εκείνος! Του έδειξε μάλιστα και δημοσιεύματα της σύλληψης για να τον πείσει.

Κατηγορείται ότι είχε αποσπάσει 34.000 ευρώ

Με αυτόν τον τρόπο κατηγορείται ότι του είχε αποσπάσει 34.000 ευρώ και του ζητούσε επιπλέον 67.000 ευρώ για να «λαδώσει» δικαστικούς λειτουργούς και αστυνομικούς, γιατί αλλιώς θα «έτρωγε» 10 χρόνια φυλακή! Μάλιστα του έλεγε αναλυτικά το «τιμολόγιο», πόσα χρήματα και σε ποιους θα κατέληγαν για να τον «ξελασπώσουν». Τελικά, συμφώνησαν στο ποσό των 25.000 ευρώ, τα οποία θα έδινε σε «δόσεις» των 5.000 ευρώ. Το θύμα κατήγγειλε τον εκβιασμό του στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών και αφού προσημειώθηκε το ποσό της πρώτης δόσης, συνελήφθη ο έμπορος όπλων και η 43χρονη σύντροφός του σε λογαριασμό της οποίας είχε καταβληθεί μέρος του ποσού.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις