Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Στα ίχνη τεράστιου διεθνούς κυκλώματος παράνομων μεταναστών βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ.
ΕΛΛΑΔΑ

Στα ίχνη τεράστιου διεθνούς κυκλώματος παράνομων μεταναστών βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ.

Του Πέτρου Καρσιώτη Εξαρθρώνεται μεγάλο κύκλωμα που διακινούσε παράτυπους μετανάστες από τις ακτές της Νότιας Κρήτης στην Ευρώπη. Μεγάλο κύκλωμα διακίνησης παράτυπων μεταναστών από την Ελλάδα σε ευρωπαϊκές χώρες, εξαρθρώνεται από την Αστυνομία στην Κρήτη και τη Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής. Για την εξάρθρωση του κυκλώματος,  στο οποίο συμμετείχε και αστυνομικός σε υπηρεσία […]

megali-epixeirisi-tis-elas-gia-kuklwma-diakinisis-metanastwn_3.w_l

Του Πέτρου Καρσιώτη

Εξαρθρώνεται μεγάλο κύκλωμα που διακινούσε παράτυπους μετανάστες από τις ακτές της Νότιας Κρήτης στην Ευρώπη.

Μεγάλο κύκλωμα διακίνησης παράτυπων μεταναστών από την Ελλάδα σε ευρωπαϊκές χώρες, εξαρθρώνεται από την Αστυνομία στην Κρήτη και τη Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής.

Για την εξάρθρωση του κυκλώματος,  στο οποίο συμμετείχε και αστυνομικός σε υπηρεσία της ενδοχώρας του νησιού, παίρνουν μέρος σε πληροφοριακό επίπεδο και αστυνομικοί National Crime Agency της Αγγλίας, καθώς μεγάλο μέρος των παρανόμως διακινουμένων αλλοδαπών κατέληγε στη Μ. Βρετανία.

ÅÐÉ×ÅÉÑÇÓÇ ÌÅÔÁÖÏÑÁÓ ÌÅÔÁÍÁÓÔÙÍ ÊÁÉ ÄÉÁÊÉÍÇÔÙÍ ÓÔÏ ÁÓÔÕÍÏÌÉÊÏ ÌÅÃÁÑÏ ÇÑÁÊËÅÉÏÕ (ÓÔÅÖÁÍÏÓ ÑÁÐÁÍÇÓ / EUROKINISSI)

Δώδεκα συλλήψεις ως τώρα Ελλήνων και Σύρων διακινητών

Από τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Κρήτη και στην Αθήνα, έχουν συλληφθεί έως τώρα 12 άτομα και έχουν εντοπιστεί 110 μετανάστες, που επρόκειτο να διακινηθούν έναντι αδράς αμοιβής σε χώρες της Ευρώπης.

Συγκεκριμένα, η «ταρίφα» για κάθε διακινούμενο παράτυπο μετανάστη ανερχόταν στα 2.000 ευρώ.

Ενώ αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας, πληροφορίες από αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι στο κύκλωμα εμπλέκονται ΄Ελληνες και Σύροι διακινητές.

Αφού οι Σύροι έβρισκαν τους ενδιαφερόμενους, τους έφερναν στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Αθήνα. Από την Αθήνα τους μετέφεραν στη συνέχεια στο νότιο άκρο της Κρήτης, στθις ακτές του Λυβικού Πελάγους, στην περιοχή Τσούτσουρας.

ŐɗʼnчӇ ̅ԁ֏сӠ̅ԁ́Ӕٍ ʁɠĉJɍǔٍ ӔϠSԕ͏̉ʏ ̅Áя ǑJ˅ɏՠ(ӔŖMϓ сЁ͇Ӡ/ EUROKINISSI)

Τους μετέφεραν από την Αθήνα στην Κρήτη αντί 2000 ευρώ το «κεφάλι»

Από εκεί περνούσαν δουλεμπορικά σκάφη της εγκληματικής οργάνωσης και μετέφεραν τους μετανάστες στην Ιταλία αλλά και σε άλλες χώρες. Σημαντική βοήθεια στο κύκλωμα έδινε ο αστυνομικός, αρχιφύλακας στο βαθμό, ο οποίος φέρεται να είχε ζητήσει ο ίδιος τη μετάθεσή του από υπηρεσία της Αθήνας στο νησί, χωρίς κανείς να γνωρίζει την βαθύτερη αιτία.

Η μεταφορά από την Αθήνα στην Κρήτη γινόταν κατά ομάδες των 20 έως 30 αλλοδαπών, οικογενειών ολόκληρων με τα παιδιά τους.

Τους «φιλοξενούσαν» σε σπηλιές και σε αποθήκες

Στη συνέχεια τους φιλοξενούσαν, όπως όπως, σε σπίτια και εν συνεχεία τους μετέφεραν σε σπηλιές και αποθήκες, μέσα στις οποίες βρέθηκαν οι 110 στον Τσούτσουρα.

Στη συνέχεια τους έστελναν στον τελικό τους προορισμό στην Ιταλία.

Στην επιχείρηση εξάρθρωσης του κυκλώματος παίρνουν μέρος εκτός από τη Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος, η  ομάδα Ειδικών Αποστολών Κρήτης, η Ομάδα Πρόληψης η  ΟΠΚΕ και η  Ασφάλεια Ηρακλείου.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις