Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο Μεξικό: Βρέθηκαν έντεκα γυμνά πτώματα με σημάδια βασανισμού
ΚΟΣΜΟΣ

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο Μεξικό: Βρέθηκαν έντεκα γυμνά πτώματα με σημάδια βασανισμού

Έντεκα πτώματα δεμένα χειροπόδαρα και βασανισμένα εντόπισαν οι Αρχές της Πολιτείας της Βερακρούς, στο ανατολικό Μεξικό όπου η βία έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις εξαιτίας συμμοριών που μεταφέρουν ναρκωτικά. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη Μιγκέλ Άνχελ Γιούνες που μίλησε σε ραδιοφωνικό δίκτυο, οι σοροί βρέθηκαν στη Μπόκα δελ Ρίο την Τρίτη το βράδυ, όταν περισσότεροι από 10.000 […]

1475

Έντεκα πτώματα δεμένα χειροπόδαρα και βασανισμένα εντόπισαν οι Αρχές της Πολιτείας της Βερακρούς, στο ανατολικό Μεξικό όπου η βία έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις εξαιτίας συμμοριών που μεταφέρουν ναρκωτικά.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη Μιγκέλ Άνχελ Γιούνες που μίλησε σε ραδιοφωνικό δίκτυο, οι σοροί βρέθηκαν στη Μπόκα δελ Ρίο την Τρίτη το βράδυ, όταν περισσότεροι από 10.000 άτομα διασκέδαζαν στο καρναβάλι στους δρόμους της Βερακρούς.

Την ίδια μέρα, στρατιώτες με φερόμενους ως εγκληματίες αντάλλαξαν πυροβολισμούς με αποτέλεσμα των θάνατο δύο «κατηγορουμένων» και ενός πεζοναύτη.

Ένας φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου μπόρεσε να δει τα αιμόφυρτα πτώματα των θυμάτων που ήταν δεμένα χειροπόδαρα κι ορισμένα ήταν γυμνά.

«Γίνεται πόλεμος» μεταξύ των καρτέλ των ναρκωτικών, είπε ο Άνχελ Γιούνες, ενώ ένας φωτορεπόρτερ που είδε το μακάβριο θέαμα, έκανε λόγο για γυμνά και δεμένα πτώματα.

Το καρτέλ των Σέτας και το καρτέλ Νέα Γενιά του Χαλίσκο βρίσκονται σε φονική διαμάχη, για τον έλεγχο των οδών μέσω των οποίων μεταφέρουν ναρκωτικά στις ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών του Μεξικού Μιγκέλ Άνχελ Οσόριο, στους δρόμους θα βγουν και δυνάμεις της Χωροφυλακής, καθώς η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις