Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Το μήνυμα του Μαυρίδη για τους χρήστες ουσιών: “Θα μπορούσε να είναι το παιδί μας” (video)
ΥΓΕΙΑ

Το μήνυμα του Μαυρίδη για τους χρήστες ουσιών: “Θα μπορούσε να είναι το παιδί μας” (video)

Με ένα μήνυμα του ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας με πρωταγωνιστή το Γιώργο Μαυρίδη προσπαθεί να προβάλει ην ανάγκη ευαισθητοποίησης του κοινού για τα δικαιώματα των χρηστών ψυχοδραστικών ουσιών. «Οι χρήστες ουσιών είναι και αυτοί πολίτες και δε χάνουν τα ανθρώπινα δικαιώματά τους επειδή κάνουν χρήση, έχουν αναφαίρετο δικαίωμα στην υγεία και στην επιλογή θεραπείας, είναι […]

ναρκωτικα1

Με ένα μήνυμα του ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας με πρωταγωνιστή το Γιώργο Μαυρίδη προσπαθεί να προβάλει ην ανάγκη ευαισθητοποίησης του κοινού για τα δικαιώματα των χρηστών ψυχοδραστικών ουσιών.

«Οι χρήστες ουσιών είναι και αυτοί πολίτες και δε χάνουν τα ανθρώπινα δικαιώματά τους επειδή κάνουν χρήση, έχουν αναφαίρετο δικαίωμα στην υγεία και στην επιλογή θεραπείας, είναι άνθρωποι που υπάρχουν ανάμεσά μας, μπορεί να είναι η παρέα μας, μπορεί να είναι ο αδερφός μας, ίσως να είναι και το παιδί μας.

Το στίγμα, η περιθωριοποίηση και οι διακρίσεις μπορεί να σκοτώσουν εξίσου αποτελεσματικά με τις ουσίες».

drugs1

Μια πρωτότυπη καμπάνια που για πρώτη φόρα προσεγγίζει τους χρήστες ψυχοδραστικών ουσιών στη βάση των ίσων δικαιωμάτων, χωρίς όμως να υπογραμμίζει και τον κίνδυνο που προκύπτει από τη χρήση αυτών των ουσιών.

Τα τελευταία χρόνια, ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας έχει κάνει σπουδαίο έργο για την καταπολέμηση της βλάβης από τη χρήση ψυχοδραστικών ουσιών με δωρεάν διανομή συνέργων χρήσης και προφυλακτικών, παροχή δυνατότητας δωρεάν εξετάσεων για HIV και ηπατίτιδες Β και C, ενδυνάμωση οροθετικών χρηστών και ενημερωτικά σεμινάρια σε προγράμματα απεξάρτησης και υποκατάστασης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις