Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Τσαβούσλογλου: Κακομαθημένο παιδί ο Κοτζιάς- Ας μην δοκιμάζουν την υπομονή μας οι Έλληνες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσαβούσλογλου: Κακομαθημένο παιδί ο Κοτζιάς- Ας μην δοκιμάζουν την υπομονή μας οι Έλληνες

Συνεχίζεται αμείωτη η ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσλογλου, να απαντάει στις σκληρές δηλώσεις του Νίκου Κοτζιά , ο οποίος  υπαινίχθηκε ότι ο Τσαβούσλογλου- όδεν κατανοεί βασικά πολιτικά και νομικά ζητήματα. Ειδικότερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε με δηλώσεις στο πρακτορείο Anadolu “κακομαθημένο παιδί” τον Νίκο Κοτζιά ενώ κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση […]

Συνεχίζεται αμείωτη η ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσλογλου, να απαντάει στις σκληρές δηλώσεις του Νίκου Κοτζιά , ο οποίος  υπαινίχθηκε ότι ο Τσαβούσλογλου- όδεν κατανοεί βασικά πολιτικά και νομικά ζητήματα.

Ειδικότερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε με δηλώσεις στο πρακτορείο Anadolu “κακομαθημένο παιδί” τον Νίκο Κοτζιά ενώ κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση σημειώνοντας προκλητικά “ότι οι Έλληνες ξέρουν καλά τι μπορεί να κάνει ο Τουρκικός στρατός”. “Ας μην δοκιμάζουν την υπομονή μας”, καταλήγει ο Τσαβούσλογλου.

Είχαν προηγηθεί δηλώσει του Πάνου Καμένου που είχε απαντήσει στις προκλητικές δηλώσεις του Τσαβούσλογλου “πως αν ήθελαν θα ανέβαιναν στα Ίμια”, λέγοντας “Δεν υπάρχει θέμα να πατήσει ελληνικό νησί ο Τσαβούσογλου. Αν θέλουν ας δουν. Να δω πώς θα φύγουν από εκεί αν πατήσουν το πόδι τους”.

Ανακοίνωση είχε εκδώσει το Σάββατο και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών όπου τονίζονταν “Όταν κάποιος αδυνατεί να απαντήσει πολιτικά στα γεγονότα, πιθανόν, να μην τα κατανοεί. Ίσως να μην αντιλαμβάνεται τις τεχνικές, νομικές και πολιτικές πλευρές των ζητημάτων και γι’ αυτό επιλέγει τις προσωπικές επιθέσεις. Επιθέσεις που δεν προάγουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και είναι ξένες στον πολιτικό πολιτισμό μας. Ο καθείς και το μέτρο του”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις